Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 apr 2018

Bitcoin zakt onder 9000 dollar, maar geen paniek?

Bitcoin maakte afgelopen weekend een flinke opmars. Voor het eerst in lange tijd wist de cryptocurrency weer boven de 9200 dollar uit te komen. Experts voorspelden zelfs dat Bitcoin nog deze maand de 10.000 dollar voorbij gaat schieten.

Bitcoin duikt weer onder 9000 dollar

Of dat gaat lukken, is maar de vraag. De afgelopen 24 uur kreeg de digitale munt namelijk een flinke klap. Op het moment van schrijven staat Bitcoin weer op 8891 dollar. Oftewel, onder de 9000 dollar, met nog maar een paar dagen te gaan.

Is het dan alsnog tijd om van boord te springen? Volgens de CEO van crypto-investeringsmaatschappij Coin IRA niet: “Bitcoin’s recente stijging is slechts de eerste stap in het herstel. Het onderliggende fundament blijft sterk, en de vraag is weer aan het stijgen,” aldus de expert.”Op de korte termijn zal er wat tegenslag zijn en op 10.000 dollar zullen investeerders er hun winst uit trekken, maar wanneer de prijs voorbij dat niveau schiet, dan zal de prijs voor de rest van het jaar blijven stijgen. Vooral na de 11.000 dollar.”

Bitcoin koers

Bitcoin moet zich dus echt bewijzen. De afgelopen maanden incasseerde de munt klap na klap. Juist daarom zal er eerst een golf volgen van investeerders die eruit stappen, wanneer de prijs op een bepaald punt komt. Winst incasseren en wegwezen. Daarna moet de munt zich bewijzen, met stabiele groei. De 11.000 dollar is een punt waarop dat vertrouwen naar verluidt weer terug zal keren in de markt.

De CEO van Coin IRA is niet de enige optimist. David Drake, oprichter van investeringsbedrijf LDJ Capital, voorspelde vorige maand dat Wall Street binnenkort de cryptomarkt en masse zal gaan betreden. Dan hebben we het dus echt over grote bedragen. Analisten voorspellen dat daardoor de prijs nog dit jaar naar 30.000 dollar zal stijgen.

Bitcoin netwerk

We kunnen quotes en namen blijven droppen, maar uiteindelijk weet niemand hoe de toekomst eruit gaat zien. Eerdergenoemde experts hebben er zelf ook belang bij dat de markt weer aantrekt.

Sommige experts zijn het er bijvoorbeeld mee eens dat Bitcoin uiteindelijk door het dak gaat, maar verwachten eerst nog drastischere stijgingen dan begin dit jaar.  Meer dan ooit geldt dat het vooral op de lange termijn interessant wordt; de korte termijn zal hobbelig blijven.

Dalingen zoals die van de afgelopen 24 uur zijn wellicht als je inzoomt zorgwekkend, maar vallen weg in het grote plaatje. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

?Lees ook: Cryptocurrencymarkt zorgt voor financiële revolutie

 

Reageer op artikel:
Bitcoin zakt onder 9000 dollar, maar geen paniek?
Sluiten