Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 mei 2019

Bitcoin stijgt weer door, ABN-AMRO geïnteresseerd in Blockchain

Vanochtend leek de Bitcoin even adempauze te moeten nemen nadat gisteravond en vannacht veel kapitaal uit de markt verdween. Inmiddels zien we het marktkapitaal toestromen en staat de koers weer in de plus. Goed nieuws voor de investeerders dus. Nederlandse bedrijven zijn ook druk in de weer met crypto. De Rabobank gaf eerder aan niet in een crypto wallet te willen investeren, maar wel verder te gaan met Blockchain. Vandaag volgde ABN-AMRO met eenzelfde standpunt. Tot slot vestigde een Nederlandse start-up de aandacht op zich door ‘s werelds eerste ‘blockchain-dress’ te verkopen. Deze werd op een evenement van Ethereum (ETH) geveild.

Blockchain en ABN-AMRO

Eerder deze maand maakte ABN-AMRO bekend dat zij afziet van het introduceren van een crypto wallet. Door gebrek aan regelgeving en onzekere markt (officiële reden) en omdat de Nederlandse toezichthouders op de financiële sectoren er geen fan van zijn heeft ABN-AMRO voor nu van het project afgezien. Klaarblijkelijk is dit geen volledig afscheid, want de Blockchain is voor hen wel interessant.

De bank maakte namelijk vandaag bekend dat zij samen met Bux een private Blockchain heeft ontwikkeld. Bux is een app waarop mensen in aandelen kunnen handelen. De private Blockchain moet ervoor zorgen dat transacties snel, veilig en goedkoop verlopen. Dat laatste lijkt te lukken, want de App berekent geen aankoopkosten als je in aandelen wilt beleggen. De bank maakte verder bekend dat zij meer Blockchain-initiatieven overweegt.

Eerste Blockchain dress is geveild

De Nederlandse start-up ‘The Fabric’ heeft een wereldprimeur. Op een event van Ethereum werd de eerste Blockchain-dress geveild. Deze virtuele designer-jurk ging voor $ 9.500,- van de hand. De winnaar of winnares mag nu binnen een maand een foto insturen waar ze van top tot teen opstaat. Deze Blockchain jurk wordt dan digitaal vastgelegd op de Blockchain. De gelukkige mag hem dan gebruiken om haar social media op te fleuren. Sommige mensen in de mode-idustrie voorzien hierin een grote markt. Zij verwachten dat steeds meer mensen digitale mode willen kopen aangezien originele creaties steeds langer meegaan en duurzamer (en daardoor ook duurder) zijn. We wachten het af.

Wat doet de Bitcoin ondertussen?

De Bitcoin laat zich niet kisten en  zet de weg naar boven weer in. Het marktkapitaal stijgt en de koers ging in de afgelopen 24 uur 1,07% omhoog, hetgeen een goede handelsdag betekent.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin stijgt weer door, ABN-AMRO geïnteresseerd in Blockchain
Sluiten