Tech 8 jan 2019 Noah Korevaar

De belofte van Bitcoin: gigantisch veel waard, of helemaal niks?

De gereputeerde Wall Street investeerder Bill Miller beweert dat Bitcoin potentieel veel waard kan worden, of helemaal niks. Die uitspraak deed de Amerikaan afgelopen maandag in een interview tegenover CNBC.

Bitcoin: alles of niets?

Bill Miller is de oprichter van van Miller Value Partners, een prominent investeringsbedrijf. Tijdens een bezoekje aan het televisieprogramma The Exchange noemde hij Bitcoin een “interessant technologisch experiment” en wijst hij erop dat de dieptepunten “van elk jaar steeds hoger uitpakken.” Een positieve ontwikkeling dus.

De laagste prijs zat vorig jaar op de 3200 dollar, zo benadrukt Miller. Ondertussen zit Bitcoin weer op de 4000 dollar. Toch houdt de investeerder een flinke slag om de arm. Hij benadrukt dat de cryptocurrency “de potentie heeft om een hoop waard te zijn, of helemaal niks.”

Toch behoudt hij graag cryptocurrencies in zijn portfolio, omdat er geen duidelijke blijvende correlatie is tussen crypto-markten, aandelen en obligaties: terwijl crypto kan zakken, kunnen traditionele markten opleven en vice versa. Daardoor kan hij effectief risico spreiden.

Miller haast zich echter om te melden dat hij “een Bitcoin observer is, maar ik zou mezelf geen believer noemen.” Toen Bitcoin in december 2017 piekte net onder de 20.000 dollar, claimde Miller dat hij bijna 50 procent van zijn fonds in top cryptocurrencies had gestoken. Miller Value Partners beheerde in september 2018 maar liefst 2.89 miljard dollar aan vermogen.

Zes maanden later liet hij in een interview weten dat hij zelf 1 procent van zijn privévermogen al sinds 2014 in Bitcoin heeft zitten. Van de bubbels schrikt hij niet: “Bubbels zijn nodig om kapitaal naar de markt te brengen, en om te testen of de innovatie stand kan houden.”

CoinTelegraph

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De belofte van Bitcoin: gigantisch veel waard, of helemaal niks?
Sluiten