Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 dec 2018

De weg naar 2019: ‘Nu is het juiste moment om Bitcoin te kopen’

Op de valreep van 2018 is het tijd om vooruit te blikken. Hoe gaat het 2019 van de blockchain en in het bijzonder Bitcoin (BTC) eruit zien? Paul Veradittakit, partner bij het bekende Pantera Capital, geeft ons een optimistisch voorproefje.

Nu Bitcoin kopen

Hij werd afgelopen week ge√Įnterviewd op het YouTube-kanaal van CoinTelegraph. De prominente durfkapitalist en adviseur van verschillende startups beweert dat nu het optimale moment is om Bitcoin te kopen.

Dat claimt hij op basis van de korte tot semi-lange termijn. Volgens hem is het met de huidige prijzen zelfs een no-brainer. Meer prominente analisten bevestigen dat sentiment. Sterker nog, sommigen beweren zelfs dat investeerders zichzelf in de komende jaren voor het hoofd zullen slaan omdat ze niet BTC voor 4000 dollar hebben gekocht.

Veradittakit benadrukt dat altcoins nog steeds grotendeels sterk gecorreleerd aan Bitcoin zijn, behalve Ethereum en XRP. Toch is het volgens de ervaren ondernemer nu een “goed moment om altcoins te kopen”, omdat diversificatie in deze dynamische industrie grote voordelen oplevert:

“Het is hoogstwaarschijnlijk geen goede strategie om al je eieren in √©√©n mand te stoppen. Dus ofwel investeren in een index, of investeren in een aantal altcoins waar je gepassioneerd over bent, of zelfs de stap zetten om naar een fondsbeheerder te gaan.”

De dood van Altcoins

Dat is een opmerkelijke strategie, gezien zijn¬†peers juist regelmatig beweren dat de huidige¬†bear market anders is dan de vorige. Sterker nog, Tone Vays claimde onlangs dat “wanneer BTC terugkomt, de altcoin-bubbel niet terug zal keren.” Oftewel, een hoop altcoins zullen achtergelaten worden. Althans, als we Vays moeten geloven. Volgens hem zijn de meeste altcoins anno 2019 irrelevant.

Ook Jimmy Song, een bekende ontwikkelaar, benadrukt dat veel “crappy projecten” het niet zullen overleven, en uiteindelijk uit het ecosysteem gegooid gaan worden. Hij ziet dat echter juist als een positieve ontwikkeling. “Er is een hoop¬†malinvestment in deze markt,” aldus Song. Volgens hem zal de dood van al die irrelevante munten juist een positieve impuls voor de grotere munten cre√ęren. Denk dus aan Bitcoin, Ethereum en XRP.

Belangrijke projecten

Hoe dan ook zijn de meningen dus verdeeld, en dat is logisch. Niemand weet immers hoe de toekomst van de cryptomarkt eruit gaat zien. Bijna allemaal zijn ze het echter wel over een ding duidelijk eens: de lancering van Bakkt gaat een grote impact hebben op het komende jaar van cryptocurrencies.

Met grote partijen als Intercontinental Exchange, Starbucks en Microsoft achter zich kan het project de drempel voor institutionele investeerders verlagen. Zij staan volgens Veradittakit nu nog aan de zijlijn. Dat is een grote impuls die al in het verschiet lag voor 2018, maar de huidige bear market en de uitgestelde lancering van Bakkt gooiden roet in het eten.

Ook zullen¬†scalability projecten, die de schaalbaarheid van munten als Bitcoin verbeteren, belangrijk zijn voor 2019. “Denk daarbij vooral aan Lightning Network, maar ook andere kleinere projecten zijn belangrijk en interessant,” aldus Veradittakit. Hij verwacht echter niet dat dergelijke oplossingen kunnen concurreren met Ethereum.

Het is in ieder geval duidelijk dat de cryptomarkt nog een hoop mooie zaken in het verschiet heeft, die hopelijk een einde kunnen maken aan de huidige rode cijfers. Op naar 2019! Check hier het complete interview.

Reageer op artikel:
De weg naar 2019: ‘Nu is het juiste moment om Bitcoin te kopen’
Sluiten