Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 apr 2018

Bitcoin nadert mijlpaal, Altcoins schieten omhoog ?

De cryptomarkt heeft nog een lange weg te gaan, met een eerste kwartaal dat bovenal pijnlijk was. De klap was nodig om de markt een degelijke basis te geven, los van oneindige (media)hype. Althans, voor zover dat mogelijk is. Bitcoin wist afgelopen weekend in ieder geval hoop te scheppen.

Bitcoin voor mei 10.000 dollar voorbij

Investeerders lijken steeds meer vertrouwen in de cryptomarkt te krijgen. Voor het eerst in heel april passeerde het handelsvolume weer de 26 miljard dollar. Dat zien we ook terug in de groene cijfers: Bitcoin wist de 8800 dollar weer te passeren.

Een bedrag waar de cryptocurrency de afgelopen 24 uur stevig boven wist te blijven. Sterker nog, de 8900 dollar is nu ook achter de rug. Daarmee zijn we bijna terug op het prijspunt van 21 maart. Toen stond de digitale munt op 9200 dollar, waarna de scherpe daling naar 6500 dollar werd ingezet.

Bitcoin Ripple Ethereum

Kan Bitcoin nu zonder terugslag de 9000 dollar voorbij schieten? Dat is maar de vraag. Het huidige momentum wijst volgens analisten erop dat de 10.000 dollar nog eind deze maand wordt gepasseerd. Oftewel, hoogstwaarschijnlijk deze week nog.

November vorig jaar werd de mijlpaal van 10.000 dollar gezien als een psychologische drempel, die de markt zou gaan openen voor een groter publiek. Dat bleek al snel te kloppen. Binnen enkele weken werd de 14.000 dollar gepasseerd, vervolgens de 20.000 dollar, en toen.. kwam de gigantische correctie. Je kunt niet bouwen op een lege en vluchtige hype.

De langzamere groei van dit moment biedt volgens analisten een degelijkere basis. De volatiliteit blijft echter meedogenloos.

De kans is klein dat 10.000 dollar als mijlpaal opnieuw zo’n grote impact zal gaan hebben. Het is immers geen unieke prestatie meer. Bovendien heeft de cryptomarkt sinds februari geen stabiliteit meer getoond. De langzamere groei van dit moment biedt volgens analisten een degelijkere basis. De volatiliteit blijft echter meedogenloos.

Bitcoin Ripple Ethereum

Investeerders, consumenten en banken verdiepen zich in ieder geval steeds meer in crypto. Volgens Olga Feldmeier, CEO van fintech startup Smart Valor, leidt dat tot flinke en stabiele groei: “Ik geloof dat we een comeback gaan zien, naar de hoogtepunten die we eind 2017 meemaakten. In de komende twee jaar verwacht ik zelfs dat we een koerswaarde van 100.000 dollar kunnen gaan zien, voor Bitcoin.”

Altcoins scoren

Ondertussen tonen altcoins al flinke groene cijfers. Neem bijvoorbeeld STORM, een redelijk onbekende munt die 30 procent in waarde is gestegen afgelopen weekend. Investeerders krijgen volgens CCN meer vertrouwen in de cryptomarkt, en durven dus ook risico te nemen met munten met een hogere volatiliteit en een lagere liquiditeit.

Volgens de bedenker van Ethereum zijn dat echter cryptocurrencies zonder ziel. Zonder plan, puur voor de winst. Daar zit in sommige gevallen zeker een kern van waarheid in, maar vergeet niet dat ook munten als Ethereum begonnen als een kleine altcoin. Wie is de volgende Bitcoin? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het als eerste te weten.

?Lees ook: Waarom Ripple het goed doet en voorlopig goed zal blijven doen

 

Reageer op artikel:
Bitcoin nadert mijlpaal, Altcoins schieten omhoog ?
Sluiten