Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 feb 2020

Analyse: Bitcoin op weg naar psychologische grens, Altcoins positief

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 268,2 miljard. We zagen de afgelopen 24 uur een positieve en volatiele markt. Na een kleine correctie bereikte men het laagste punt rond 13.45 uur op $ 266,8 miljard. Hierna werd de positieve vibe weer snel zichtbaar en stegen de investeringen. Om 3.10 uur zette men in de Aziatische markt het hoogste punt op $ 273,7 miljard. Hierna kwam de markt weer iets tot rust. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie $ 271,6 miljard in een stabieler patroon.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 65,51 % bedroeg, nam iets verder af en bedraagt nu 65,35 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we positiviteit voor de Bitcoin en de meeste Altcoins. Vandaag zien we dat deze positiviteit aanhoudt, al worden er niet alleen groene dagkoersen geschreven bij de Altcoins. Een aantal andere Altcoins overtreft ook vandaag de Bitcoin in groeicijfers. De weekkoersen blijven daarbij uiteraard groen, op de inmiddels bekende uitzondering Tether (USDT) na. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 9.66,215 bedroeg liep verder op en bedraagt nu $ 9.778,75. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 7 februari positieve Bitcoin en groene Altcoins zetten bull-rally voort. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur.
Crypto-analyse 7 februari: positieve Bitcoin en groene Altcoins zetten bull-rally voort. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook veel positiviteit. Toch zijn er ook enkele dalers te melden. Opvallend is dat Ethereum Classic (ETC), dat gisteren nog met dubbele cijfers de grootste stijger was, nu de grootste verliezer is met een verlies van liefst 9,25 %. Grootste stijger is Chainlink (LINK) met 11,64 %. Door de grote verschillen is een gemiddelde niet zinvol, maar de tendens is positief. De meeste weekkoersen blijven ook in dit segment groen, maar Ethereum Classic (ETC), Dash (DASH) en Leo Token (LEO) zorgen nu voor rode accenten. Cosmos (ATOM) is inmiddels uit de top-25 verdwenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin op weg naar psychologische grens, Altcoins positief
Sluiten