Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 jul 2019

Bitcoin-handel in een dip? Dit zijn interessante toepassingen

In de crypto-analyses van de laatste weken zien we dat de koers van de Bitcoin neerwaarts beweegt en bovendien volatiel is. Dit is voor veel minder ervaren investeerders niet het moment om in te stappen. Als het even minder interessant is om te investeren in Bitcoin zijn andere user-cases wellicht interessante opties. Daarom bespreken wij een aantal user cases voor jouw Bitcoin.

Natuurlijk kan je in Bitcoin investeren, maar ook voor andere toepassingen blijkt de Bitcoin of een andere cryptomunt steeds interessanter. Wij benoemen een aantal opkomende user cases.

Bitcoin als financiële zekerheid bij transacties

Naast een investering wordt Bitcoin ook steeds vaker gebruikt als waardemiddel bij zogenoemde smart contracten. Met een smartcontract stelt degene die moet betalen voor een transactie een bepaald bedrag in Bitcoin als virtuele zekerheid. Zodra via partijen via de Blockchain registeren dat de voorwaarden in het contract zijn ingevuld wordt de betaling automatisch geëffectueerd. Zo krijgen koper en verkoper zekerheid.

Bitcoin voor financiële autonomie

Tot voor kort kon een land als Amerika financiële sancties of handelsbelemmeringen opleggen aan landen die in aanmerking kwamen voor straf of waar Amerika problemen mee had. De handel in cryptovaluta maakt dit machtsmiddel een stuk minder krachtig. Zo las je in onze crypto-analyse dat Iran inmiddels het minen van cryptomunten als bedrijfsactiviteit goedkeurt, terwijl Venezuela zelfs een nationale cryptomunt heeft. Hiermee worden financiële sancties omzeild en krijgen getroffen landen een stuk financiële autonomie.

Gebruikstoepassing in gaming

In de wereld van gaming maakt men steeds vaker gebruik van zogenaamde freemium-modellen. Hierbij kan men het basisspel, bijvoorbeeld Fortnite of Apex Legends gratis spelen. Voor premiu extra’s zoals skins of bepaalde wapens moet worden betaald, bij voorkeur in eigen cryptomunten die worden aangeschaft met, bijvoorbeeld, Bitcoin.

User cases voor Altcoins

Ook voor Altcoins gebruikt men steeds meer user cases. Met name de user cases voor Altcoins die verbonden zijn aan een product of dienst zijn erg populair.

Meer user cases betekent meer vraag en dat is voor beleggers natuurlijk interessant. Het is daarom altijd raadzaam on de live koersen en het laatste nieuws te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin-handel in een dip? Dit zijn interessante toepassingen
Sluiten