Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 21 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De belangrijkste BTC functies getest tijdens Bitcoin Amsterdam

In de afgelopen week streek Bitcoin Magazine voor het eerst in Europa neer voor haar jaarlijkse Bitcoin conferentie. Sterker nog, Bitcoin 2022 vond plaats in Amsterdam.

Natuurlijk was er veel nieuws over de Bitcoin te melden. WANT-redacteur Robert Kroes was aanwezig en deelt vijf ontwikkelingen met je.

De test voor het Lightning Network is geslaagd

Op het evenement waren diverse sponsoren aanwezig. Door hun inzet konden bezoekers kiezen of zij hun aankopen en consumpties tijdens de beurs wilden betalen met Euro’s of met crypto. In 3 dagen tijd verwerkte het Lightning Network zonder problemen 4.000 transacties.

Deze hadden een gezamenlijke waarde van 1,56 BTC, oftewel gemiddeld EUR 8,- per transactie. Hiermee bewijst het Lightning Network haar waarde en toekomstig potentieel.

Bitcoin zorgt voor WikiLeaks en Julian Assange

Een van de pijlers onder het ontstaan van de Bitcoin is de wens om betalingen te kunnen doen zonder tussenkomst van derden. Dit bleek nodig toen grote betaalproviders zoals Visa, Mastercard en PayPal weigerden om donaties aan WikiLeaks te verwerken.

Hierdoor werd WikiLeaks de eerste organisatie die al in 2011 donaties in Bitcoin aanvaardde. Assange’s vrouw Stella hield een indrukwekkende toespraak waarbij zij inging op het lot van haar man en de grote voordelen die Bitcoin hen bood. Het hele interview met Stella Assange kan je hierna bekijken.

Bitcoin verzorgt Peer-to-Peer betalingen in Venzuela

Een andere doelstelling van de Bitcoin was het vereenvoudigen van betalingen voor mensen die geen bankrekening hebben. Ook hier werd tijdens Bitcoin Amsterdam over doorgepraat.

De Venezolaanse oppositieleider Leopoldo López was aanwezig en werd geïnterviewd. Hij vertelde dat hoewel Bitcoin als luxe gezien wordt, steeds meer mensen BTC gebruiken als betaalmiddel. In 2021 bezat 10,3% van de bevolking crypto.

BTC als middel om uit de schulden te komen?

Een van de problemen in de huidige economie is de alsmaar stijgende inflatie. In een paneldiscussie gingen de deelnemers in op de vraag of Bitcoin nu een hedge tegen inflatie is. In een interessante theorie werd uitgelegd hoe het huidige monetaire systeem eigenlijk een piramidespel is zo lang de wereldeconomie niet met 12% per jaar groeit.

Zolang die groei niet gehaald wordt zullen er meer schulden ontstaan. Hierdoor stijgt de rente en zal het benodigde percentage groei stijgen en daarmee nog verder buiten bereik komen, waardoor er weer nieuwe schulden moeten worden gemaakt. In deze bijdrage kan je die discussie volgen.

Ruimte voor tegengeluid

Ondanks dat de sfeer uiteraard pro Bitcoin was kregen ook tegenstanders het woord. Zo legde Jemima Kelly, columnist voor de Financial Times en Bitcoin tegenstandster uit dat er crypto met betere eigenschappen zijn en dat er ook geen schaarste is, omdat Bitcoin te weinig onderscheidend zou zijn van andere cryptomunten. Dit leidde tot een interessante paneldiscussie.

Al met al kunnen we concluderen dat ondanks de tegenvallende koersen, de Bitcoin haar plaats in de financiële wereld inmiddels veroverd lijkt te hebben en genoeg user cases heeft om ook in de toekomst een belangrijke rol te (blijven) spelen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT analyses en overzichten. Uiteraard kun je ook de BTC en live cryptokoersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De belangrijkste BTC functies getest tijdens Bitcoin Amsterdam
Sluiten