Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2018

‘Bitcoin blijft een succes, maar gaat dit jaar naar 1000 dollar duiken’

Steeds meer prominente economen, analisten en experts laten hun licht over Bitcoin schijnen. Waar ze een paar jaar geleden bijna unaniem zeer cynisch waren, hebben ze in de meeste gevallen ondertussen hun mening moeten bijstellen. Dat levert interessante nuanceringen op. Nuanceringen waar we meer aan hebben. Check bijvoorbeeld deze interessante take van Yale Professor en Nobel laureaat Robert Shiller.

Bitcoin is voor de lange termijn, maar korte termijn wordt pijnlijk

Maak kennis met Peter Boockvar, de Chief Investment Officer van Bleakley Advisory Group. Een naam die je snel weer mag vergeten. Waar het om draait, is dat Boockvar een ervaren en invloedrijke investeerder en adviseur is. Juist de eerlijke inschatting en verdict van dat soort types kan intrigerend zijn in een markt die geleid wordt door gekte en hype.

Hij denkt dat Bitcoin de potentie heeft om lang te blijven bestaan, zo verklaart de expert tegenover het Amerikaanse CNBC. Maar voor het zo ver is, zal eerst de bubbel moeten barsten. Boockvar gelooft dus dat de cryptocoin die barstende bubbel kan overleden. Voor je als investeerder daar de vruchten van plukt, zul je pijn moeten lijden. Althans, als we de Amerikaanse analist moeten geloven.

Bitcoin analist
Peter Boockvar

Oftewel, focus op de lange termijn. Maar op de korte termijn wordt het volgens Boockvar heftig: “Het zal mij niet verbazen als Bitcoin nog dit jaar daalt naar de 1000 tot 3000 dollar.” Dat zou een drop van zeventig tot negentig procent betekenen. Een panieksituatie waarin je stevig in je schoenen moet staan om het vol te houden. Maar ja, met de volatiliteit van de cryptomarkt is dat zeker niet ondenkbaar.

Wel voegt hij er aan toe dat veel onwetende consumenten hard geraakt zullen worden.

Effect op aandelen ?

Vervolgens werd de analist gevraagd of de aandelenmarkt zal crashen als Bitcoin crasht. Daar is Boockvar kort over: “Bitcoin is iets dat niet relevant is in een economie van 19 biljoen. Elke drop die lijkt te corresponderen zal tussen je oren zitten.” Wel voegt hij er aan toe dat veel onwetende consumenten hard geraakt zullen worden. Dan heeft hij het over consumenten die zich nu in de schulden steken om te kunnen investeren.

Hij ziet de aantrekkingskracht van Bitcoin in, maar we zullen dus nog diepe dalen door moeten. De afgelopen maand heeft dat al uitgebreid bewezen. Volatiliteit kent nou eenmaal twee kanten. Investeer op basis van nut, niet op basis van hype, en spendeer wat je mag verliezen. Check hier ons cryptocoin-dossier met alles wat je erover moet weten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws over Bitcoin.

Reageer op artikel:
‘Bitcoin blijft een succes, maar gaat dit jaar naar 1000 dollar duiken’
Sluiten