Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Wat Tim Cook niet vertelde tijdens WWDC: Apple zet vol in op Bitcoin!

Apple houdt jaarlijks haar WorldWide Developers Congress (WWDC). Wat ooit begon als een techneutenfeest is inmiddels een happening geworden. Naast de technische component vindt er ook een show-off plaats van allerlei nieuwe dingen die Apple heeft ontwikkeld of gaat ontwikkelen. Waar echter met geen woord over gerept wordt is Bitcoin of cryptomunten. Dat lijkt logisch, maar blijkt het niet. Ontwikkelaars vonden namelijk een verrassing….

Wat heeft Apple met Bitcoin?

Waar allerlei techbedrijven, zoals bijvoorbeeld Facebook vol inzetten op Bitcoin en cryptomunten is het bij Apple altijd opvallend stil rond dat soort ontwikkelingen. Ook tijdens de afgelopen WWDC, waar toch genoeg nieuws bekend werd gemaakt, hulde Cook zich op dat punt in stilzwijgen. Logisch, want als er niks te melden is, is er niets te zeggen. Toch blijkt dat minder logisch dan gedacht. Na de bekendmakingen deelt Apple namelijk altijd de ontwikkelaarsinstructies van bekend gemaakte nieuwe features. Op basis van deze documentatie kunnen ontwikkelaars namelijk hun apps ontwikkelen en passend maken. Toen de papieren naar aanleiding van de WDCC naar buiten kwamen doken zij er dan ook bovenop. Zij vonden een verrassing, de cryptokit.

Wat is de cryptokit van Apple?

De cryptokit biedt de toepassing om cryptografische toepassingen in iOS te ontwikkelen. Je kunt hierbij denken aan een manier om de iPhone terug te vinden wanneer deze uitgeschakeld is en ook geen netwerkverbinding maakt. Je kunt er ook een hele mooie cryptowallet van maken of een manier om online met cryptomunten te betalen. Het feit dat Apple ontwikkelaars de mogelijkheid geeft hier hun eigen toepassingen op te bouwen betekent dat er vele mogelijkheden ontwikkeld kunnen worden. Hiermee gaat Apple de Samsung Galaxy S10, dat ook een cryptowallet aanbood, voorbij. De prangende vraag die overblijft ligt voor de hand. Waarom heeft Tim Cook of een ander hier bij de WDCC met geen woord over gerept?

Wat betekent de omarming van Bitcoin en crypto?

Uiteraard heeft Apple een astronomische gebruikersgroep die nu de mogelijke voordelen van cryptomunten kan ontdekken en daarmee massa-adoptie een boost kan geven. Daarnaast wordt het, door het verdienmodel in de app-store steeds interessanter voor ontwikkelaars om Bitcoin- en cryptotoepassingen te bouwen. Kortom, er lijkt een win-win situatie in de maak.

Het is overigens niet bekend of Apple een eigen cryptomunt op de markt wil brengen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wat Tim Cook niet vertelde tijdens WWDC: Apple zet vol in op Bitcoin!
Sluiten