Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 22 jun 2018

Tegenwoordig pin je op Schiphol gewoon bitcoin

Hoewel we binnen de EU nu allemaal de Euro gebruiken, zijn er natuurlijk nog behoorlijk wat niet EU-reizigers die ons landje bezoeken. En wat doen ze dan aan het einde van hun trip met de overgebleven euro’s? Vroeger zouden ze die misschien weer hebben omgewisseld voor hun eigen valuta, maar tegenwoordig kunnen ze ook terecht bij de nieuwe cryptocurrency-automaat om nog snel op de valreep wat bitcoins en ether te scoren.

Automaat voor Bitcoin en Ethereum

In samenwerking met ByeleX Data Solutions, welke bedrijven helpt met het implementeren van cryptocurrency oplossingen, is Schiphol begonnen aan een proef van een half jaar. Gedurende deze periode kunnen passagiers bij de automaat hun euro’s omwisselen voor Bitcoin of Ethereum coins. Er wordt tijdens de proef gekeken naar de daadwerkelijke vraag naar een dergelijke betaalautomaat en wie weet wordt het een blijvend iets als deze groot genoeg blijkt te zijn.

cryptocurrency automaat Schiphol

Nuttige dienst voor passagiers

Met de automaat hoopt Schiphol reizigers een nuttige dienst aan te bieden. De praktijk zal uitwijzen of mensen inderdaad happig zijn om op Schiphol cryptocoins te “pinnen”. Het zou kunnen dat de automaat een wat minder intimiderende manier is om aan bitcoins of ether te komen dan online bij een exchange aan de gang te gaan. Wel moeten de passagiers al wel een wallet hebben om de coins in te bewaren. Misschien kan een volgende stap zijn, dat je bij de automaat ook meteen een wallet kunt aanmaken.

Overigens hoef je niet per se te gaan reizen om gebruik te kunnen maken van de Bitcoin-automaat. Hij staat in vertrekhal 2 aan de “goede” zijde, zodat iedereen erbij kan om zijn bitcoin-geluk te beproeven. Per keer mag je maximaal 100 euro omwisselen.

Bitcoin automaat Schiphol

Schiphol niet eerste cryptocurrency luchthaven

Hoewel het idee behoorlijk vooruitstrevend is, is Schiphol niet de eerste luchthaven die met cryptocurrencies aan de slag gaat. De luchthaven in Brisbane deed dat afgelopen mei namelijk al. Hiermee was Brisbane International ‘s werelds eerste cryptocurrency luchthaven. Ze hebben wel geen automaat maar als je al cryptocoins hebt, kun je die lekker uitgeven in de verschillende winkels.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Next Web

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tegenwoordig pin je op Schiphol gewoon bitcoin
Sluiten