De Bitcoin-koers verraadt het niet, maar gisteren veranderde Bakkt de cryptowereld

De Bitcoin-koers is de afgelopen 24 uur fors gedaald. Daarmee zou je haast over het hoofd zien dat de cryptowereld gisteren definitief veranderd is. Met de opening van cryptohandelshuis Bakkt is de markt namelijk naar een nieuw niveau getild. Wij leggen uit waarom Bakkt zo belangrijk is voor de Bitcoin en wat de effecten voor de markt zijn.

Gisterenochtend meldde cryptohandelshuis Bakkt dat zij haar deuren opende. Hiermee veranderde zij de cryptowereld. Of het direct tot enorme koersstijgingen gaat leiden is de vraag, maar de impact op de cryptowereld gaat verder dan koersstijgingen. Hiervoor zijn vier redenen te noemen.

De partijen achter Bakkt

Door het nieuws over cryptocrime is de reputatie van Bitcoin niet altijd even sterk. Bakkt heeft investeerders die tot de top van de financiële wereld behoort. Zo is zij het zusterbedrijf van de New York Stock Exchange. Ook trok het cryptohandelshuis mensen aan met veel expertise en een smetteloze reputatie in de reguliere financiële wereld.

Bakkt is gereguleerd en verzekerd

Als eerste cryptobeurs ter wereld heeft Bakkt een vergunning gekregen van de Amerikaanse overheid om haar activiteiten in crypto uit te voeren op de wijze zoals zij doet. Daarmee biedt zij vertrouwen aan de investeerders die via hun platform willen investeren. Dit vertrouwen wordt versterkt doordat zij haar activiteiten, volgens de eigen website voor een bedrag van $ 125 miljoen.

Bakkt draagt actief bij aan massa-adoptie

Een van de meest opvallende nieuwsberichten was dat Bakkt een deal heeft gesloten met Starbucks, waarmee je de koffie met Bitcoin af kunt rekenen. Daarmee zet zij een grote stap naar massa-adoptie van de Bitcoin. Het is dan ook haar ambitie om cryptovaluta ‘mainstream’ te maken. Dankzij de gerenommeerde investeerders kan zij die ambitie ook vorm geven.

Koers stijgt niet direct maar wel duurzaam

De mensen die Bakkt zagen als de lanceerinstallatie die de Bitcoin-koers als een raket omhoog zou schieten komen bedrogen uit. Dit is logisch, want de markt moet eerst op gang komen en bovendien heeft zij meer dan genoeg tijd gehad om voorraad in te slaan. Wel zorgt zij er met haar entree voor dat de markt meer erkenning zal krijgen en ook meer als standaard gezien zal worden door de institutionele beleggers. Dit zal ertoe leiden dat men op lange termijn kan concluderen dat de cryptowereld met Bakkt veranderd is. Ook zal men dan het hoofd kunnen bieden aan de scam-operaties, zoals die waarmee zij bij opening werd geteisterd. Men verwacht dat de eerste structurele effecten over zo’n 2 jaar zichtbaar zijn. Het is dan het moment om te beoordelen of de lancering van Bakkt het succes geworden is dat men nu verwacht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
De Bitcoin-koers verraadt het niet, maar gisteren veranderde Bakkt de cryptowereld
Sluiten