Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 30 jan 2018

Vergeet de Bitcoin: met de Bananacoin investeer je pas écht in iets ?

Hartstikke leuk en aardig, die Bitcoin of andere cryptocoins. Maar waar investeer je jouw geld nou in? Juist, in niets meer dan datapakketjes. Maar de Bananacoin – en dit is geen grap – is anders.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Bananacoin staat gelijk aan 1 kilo bananen

De Bananacoin is bedacht door de entrepreneurs Oleg Dobrovolsky en Alexander Bychkov. Ze hebben een cryptocurrency gemaakt op basis van Ethereum, een open source, blockchain-gebaseerd decentraal platform en mining-netwerk.

1 Bananacoin staat gelijk aan de exportprijs van 1 kilo bananen van een banaanplantage in Laos. Bananacoin beweert de eerste milieuvriendelijke plantage in dat land te zijn. Er worden biobananen van het ras Lady Finger geteeld, om die vervolgens naar China te exporteren, waar de vraag groter is dan het aanbod. Het bedrijf voegt er aan toe dat de Lady Finger de duurste en populairste banaan op de Chinese markt is.

bitcoin
Het team achter Bananacoin

Kopen met Bitcoin of Ethereum

Op de website van de nieuwe en idealistische cryptocurrency is te lezen dat er 14 miljoen cryptomunten zijn gemaakt, waarvan er al 3,8 miljoen zijn verkocht. Je kunt ze ook kopen met Ethereum en Bitcoins. De munt is al te koop sinds september 2017, maar deze week is de munt ineens populair aan het worden. En terecht, want er zitten allerlei leuke aspecten aan vast, die bij de saaie handel in andere cryptocoins ontbreken.

Inruilen voor bananen en plantages in Laos bezoeken

Zo kun je de Bananacoin niet alleen inruilen voor de marktwaarde, maar ook voor een kilo bananen. En als investeerder heb je het recht om de milieuvriendelijk plantages in Vientiane, een provincie van Laos, te bezoeken.

Oleg Dobrovolsky, de man achter Bananacoin

Oleg Dobrovolsky woont al meer dan tien jaar in Vietnam, waar hij investeert in de export van fruit en onroerend goed. In de onderstaande video vertelt hij uitgebreid over zijn fruitige ‘variant’ van de Bitcoin.

Mocht je de wereld van cryptocurrency en blockchain niet begrijpen, dan wordt het er met de bananenmunt niet bepaald duidelijker op. Lees hier meer over bitcoins en blockchain.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet de Bitcoin: met de Bananacoin investeer je pas écht in iets ?
Sluiten