Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 jan 2019

Einde van de bear market: het 2019 van Bitcoin wordt belangrijk

Bitcoin had de afgelopen dagen moeite om boven de 3700 dollar te blijven, terwijl altcoins als Ethereum en TRON flink in waarde stegen. Zelfs nu Bitcoin en andere cryptocurrencies blijven dalen tijdens het begin van 2019, heeft een prominente investeerder goede hoop voor de toekomst.

‘Bitcoin trekt bij in 2019’

En dan hebben we het niet over de lange termijn, zoals voor veel analisten geldt. Vaak heeft men vertrouwen in de toekomst van over een paar jaar, maar verwacht men rode cijfers voor 2019. Oftewel, een cryptowinter die gewoon doorzet.

Een populaire technisch analist met het online alias Galaxy verwacht echter dat de markt op grote schaal zal bijtrekken in 2019. Dat beweert hij op basis van de historische prijsbewegingen van ‘s werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin dus.

Die data wijst er volgens hem op dat Bitcoin vooral in de tweede helft van dit jaar explosief zou gaan stijgen. Iets wat we vorig jaar ook vaak genoeg hebben gehoord, en we weten allemaal hoe 2018 afliep.

Galaxy is er echter heilig van overtuigd dat “de toekomst in het bestuderen van het verleden ligt.” Hij wijst erop dat het bijna 420 dagen geleden is dat de bear market van 2015 afliep, en dat als de geschiedenis zichzelf herhaalt het tijd is voor verschillende maanden aan accumulatie, gevolgd door een nieuwe bull cycle die halverwege tot laat in 2019 kan beginnen. Oftewel, groene cijfers.

Ik verwacht dat de timing voor een Bitcoin-bodem uit zal komen op ongeveer het tweede kwartaal van 2019

Einde van de bear market?

Historisch gezien had BTC gemiddeld 62 weken nodig om te herstellen na een correctie van 85 procent. Dan hebben we het over de afgelopen 9 jaar. Als je diezelfde periode achter de huidige correctie plakt, dan kom je uit op maart 2019. Het verleden is zelden een garantie voor de toekomst, maar de potentie is er zeker.

Galaxy is niet de enige die denkt dat de huidige bear market bijna voorbij is. Willy Woo, een prominente crypto-onderzoeker, zei eind november het volgende:

“Als ik zo naar de blockchain kijk, dan verwacht ik dat de timing voor een Bitcoin-bodem uit zal komen op ongeveer het tweede kwartaal van 2019. Daarna kan de accumulatie pas beginnen, en pas daarna is het tijd voor een lange weg omhoog.”

De cryptomarkt beweegt in cycli, dus de kans is groot dat beide mannen gelijk hebben. De timing van die fases en de bijbehorende prijsbewegingen is echter onzeker. Is de bear market volgende week voorbij, of pas over een half jaar? Na het belabberde 2018 blijft het een kwestie van afwachten.

Over het algemeen verwachten analisten een saai doch stabiel 2019, en gaan we pas echt vuurwerk zien in 2020. Ondertussen moet de gehele cryptomarkt op één belangrijke factor focussen om echt te ontploffen. Hier lees je welke en waarom.

Reageer op artikel:
Einde van de bear market: het 2019 van Bitcoin wordt belangrijk
Sluiten