Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 sep 2018

Juich niet te vroeg voor Bitcoin (en dit is er nodig)

De afgelopen dagen toonde de cryptomarkt eindelijk weer groei. Vooral Bitcoin wist analisten te bekoren: de munt bouwde na weken aan stagnatie eindelijk weer stevig volume op.

Bitcoin is bear market nog lang niet uit

Dat is goed nieuws, want het lage volume was de afgelopen tijd de beperkende factor voor de digitale munt. Met meer volume kan er momentum ontstaan, en kan Bitcoin dus in waarde stijgen.

Klimmen we dan eindelijk de bear market uit? Volgens veteraan-analist Willy Woo zit de cryptomarkt nog middenin de bear market, en moeten we dus niet te vroeg juichen.

Daarmee gaat de gereputeerde analist dwars tegen de meeste experts in. Er ontstond de afgelopen dagen de consensus dat de periode van massale verkoop tot een einde was gekomen, en de markt dus stevige stappen richting een bull market zette.

De marktcyclus valt amper te voorspellen, gezien het volatiele karakter van de markt.

Ben je alle hoop verloren door 2018? Zoom dan eens rustig uit door dit artikel te lezen. Bitcoin heeft in zijn bestaan al meer dan vier hevige correcties achter de rug, waarvan dit jaar de minst heftige is.

Voor Bitcoin naar beneden schoot, schoot de munt omhoog met explosieve snelheid. Die rally kwam grotendeels voort uit de plotselinge mainstream interesse en een enorme mediahype.

Voor die rally was de munt ongeveer 3500 dollar waard. Als je de media-bubbel en de daarop volgende daling dus negeert, heeft de cryptocurrency dus alsnog fantastisch gepresteerd. Met de huidige koerswaarde kun je zelfs bijna van een verdubbeling spreken.

Maar ja, wanneer komt die bull market dan wel? De marktcyclus valt amper te voorspellen, gezien het volatiele karakter van de markt. De cryptomarkt staat nog in zijn kinderschoenen. Regulatie en adaptatie speelt daardoor een grotere rol dan in andere markten.

Bitcoin Erik voorhees

Men speculeert dat een grote groep institutionele investeerders aan de zijlijn staat, wachtende op een kans. Wanneer zij de situatie stabiel en veilig genoeg achten, zou er in theorie opnieuw een flinke impuls moeten ontstaan.

Met de nadruk op in theorie. Waar de een beweert dat er een bodem bereikt is, spreekt de ander van een bear market die nog lang door zal zetten. Ondertussen schommelen de koersen.

“Bitcoin heeft in zijn bestaansgeschiedenis slechts drie bear markets meegemaakt. We zitten nu in de derde. Een goed signaal dat het einde nadert, is wanneer de prijs boven zijn voortschrijdende gemiddelde van de afgelopen 200 dagen komt.”

 

CCN

Reageer op artikel:
Juich niet te vroeg voor Bitcoin (en dit is er nodig)
Sluiten