Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Dwarskijken naar de Bitcoin: dalen we naar een nieuw dieptepunt?

Sinds de laatste Bitcoin-rally vorige week uitbrak is het sentiment positief. De analisten voorzien bijna allemaal koersstijgingen voor de Bitcoin en ook de cijfers duiden op een Bull-rally die de koers naar nieuwe records moet breken. In al dit positieve geweld valt de mening van een dwarskijker al snel op. Zeker wanneer die dwarskijker niemand minder blijkt te zijn dan Bitcoin-veteraan Vinny Lingham. Hij voorziet dat de koers wel eens een nieuw dieptepunt kan bereiken. We zijn benieuwd naar zijn visie.

Hoe denkt Vinny Lingham over de Bitcoin?

Vinny Lingham vindt om te beginnen dat de koersstijging nog te klein is om over het einde van de cryptowinter te kunnen spreken. Hij geeft dat er dan in zijn optiek minstens $ 6.200,- op het bord moet staan. Om zeker te weten dat die koers bestendig is ziet hij graag dat het niveau daar minimaal 48 uur boven blijft. Hoe sterk hij overtuigd is blijkt uit het feit dat hij aangeeft tijdens de laatste rally nog niet gekocht te hebben, omdat hij denkt dat de koers op korte termijn nog niet doorstijgt naar dat niveau.

Hij baseert de genoemde koers van $ 6.200,- op historische analyses. Daaruit blijkt dat de Bitcoin-rally pas echt startte wanneer de koers verdubbeld was vanaf de bodem van de bear-markt daarvoor. Ervan uitgaande dat de koersbodem $ 3.100,- bedraagt is $ 6.200,- dus de logische uitkomst.

Lingham voorziet een bear-markt met nieuwe bodem voor Bitcoin

Aangezien de koers nu al bijna een week rond $ 5.300,- twijfelt hij eraan of de bear-markt echt voorbij is. Hij acht de kans groot dat de munt nu tussen wal en schip bivakkeert. Wanneer er geen duidelijke stijging meer is kunnen investeerders hun interesse verliezen. Dit met verkopen en koersdalingen tot gevolg. Op basis van de eerder genoemde historische analyse schat hij de kans reëel dat dit tot een lagere bodem dan $ 3.100,- gaat leiden. Sterker nog, hij acht een bodem onder $ 3.000,- niet uitgesloten.

De andere kant van de Bitcoin

Aan de andere kant, qua marktopvatting, staat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld. Hij legt uit dat we juist alle voortekenen van een bull-markt zien. Een discussie tussen beide partijen zou interessant zijn. Dat dacht cryptokenner Ron Neurrer ook. Hij nodigde beide heren uit voor een discussie op Youtube. Deze kun je onderaan het artikel bekijken.

Eens temeer geldt dat de meningen over de koersen alle kanten opgaan en dat de markt zal bepalen wie er gelijk heeft. Dit kun je het snelste weten door het nieuws en de live koersen te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dwarskijken naar de Bitcoin: dalen we naar een nieuw dieptepunt?
Sluiten