Amsterdamse bedrijven bedreigd door Bitcoin terroristen

Hoewel Bitcoin nog steeds niet evenveel waard is als wat het eind vorig jaar was, is de cryptocurrency nog steeds ernstig in trek. Dusdanig in trek dat Amsterdamse bedrijven op het moment zelfs afgeperst worden voor de coins. En we hebben deze keer niet te maken met de dreiging ransomware in te zetten, maar er wordt gedreigd met handgranaten en kogelregens.

Afpersingssom steeds hoger

Verschillende Amsterdamse bedrijven, waaronder een nachtclub en minstens drie coffeeshops, hebben een email gekregen waarin 50.000 euro waard aan Bitcoins wordt geëist. Verschillende bedrijven worden als sinds mei dit jaar geteisterd en de email stelt dat als er niet binnen vijf dagen wordt betaald, de afpersingssom wordt verhoogd naar 100.000 euro aan Bitcoins. Ook laat de mail weten dat dat de bedrijven zeker de politie niet mogen inschakelen en überhaupt niemand over de afpersing mogen inlichten. Indien dat wel wordt gedaan, word het bedrag zelfs verhoogd tot 200.000 euro in coins. Ook zou er actie worden ondernomen, waardoor het bedrijf minstens drie maanden niet meer zou kunnen draaien.

Bitcoin

Bitcoin of granaten

Wat voor actie dat zou zijn, wordt niet specifiek vermeld. Wel is het zo dat bedrijven in Amsterdam dicht moeten als er een schietincident heeft plaatsgevonden of wanneer er explosieven worden gevonden. Mocht er helemaal niet betaald worden, dan zou het resultaat dus handgranaten en kogels zijn.

Betalen via Coinbase of Coinmama

De Bitcoins moeten naar een specifiek adres worden overgemaakt. Hiervoor geeft de email ook meteen instructies. Zo moet het bedreigde bedrijf een account aanmaken bij Coinbase of Coinmama. Daarna moeten de Bitcoins worden gekocht en gestuurd worden naar het opgegeven adres. De politie heeft geconfirmeerd dat er inderdaad dreigmails zijn ontvangen en dat ze bezig zijn om de zaak te onderzoeken.

Hoewel je niet zo vaak hoort dat er met geweld wordt gedreigd in de cryptocurrencywereld, kreeg ook een Bitcoin mijn in Noorwegen ermee te maken. Deze kreeg een bommelding wegens geluidsoverlast.

 

CCN

Reageer op artikel:
Amsterdamse bedrijven bedreigd door Bitcoin terroristen
Sluiten