Tech 11 jul 2018 Noah Korevaar

Bitcoin is absoluut de beste crypto-investering volgens deze Wall Street expert

Bitcoin is de afgelopen maanden flink in waarde gedaald. Toch is de digitale munt nog steeds de beste optie voor investeerders die in crypto willen investeringen. Althans, als we Bart Smith moeten geloven.

Bitcoin is de beste crypto-investering

Smith is head of digital asset bij handelsgigant Susquehanna International Group. De meeste cryptocurrencies zijn nu puur en alleen handelswaar, en hebben pas in een toekomstig scenario echt praktisch nut. In een toekomstige wereld.

Bitcoin vormt volgens Bart Smith de uitzondering op die regel, en zou daarom de beste optie voor investeerders zijn:

“Als je de asset wil hebben die je vandaag de dag echt kunt gebruiken, en die mensen ook functioneel gebruiken, dan is het Bitcoin. De use case voor Bitcoin is ook vandaag valide, het is de munteenheid van het internet.”

De afgelopen maanden was de cryptomarkt het onderwerp van uitvoerig onderzoek van regelgevers, met als doel om erachter te komen hoe de munten gereguleerd moeten worden. Met als een van de belangrijkste vragen: waarvoor worden de cryptocurrencies daadwerkelijk gebruikt?

Bitcoin Bart Smith
Bart Smith

Omdat Bitcoin bewezen use cases kent, heeft de munt een competitief voordeel ten opzichte van andere munten, aldus Smith.

“Afgelopen herfst, toen Bitcoin futures werden aangekondigd, werd men zeer enthousiast over Bitcoin. Ze werden zeer enthousiast over al die andere tokens en use cases. Opeens zag je allerlei kleinere tokens gigantisch overperformen. We liepen op de zaken vooruit.”

En dat hebben we gemerkt ook. Door de lege hype van eind vorig jaar sloop de bubbel er toch in, wat we terugzagen in de klap van begin dit jaar. De markt is sinds het hoogtepunt van afgelopen december zeventig procent geslonken.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

De meeste munten hebben qua use cases echter nog een lange weg te gaan volgens Smith: “Wanneer je kijkt naar alle andere use cases, smart contracts, lightning network en al die verschillende technologische innovaties, denk ik dat men zich steeds meer beseft dat het zeer moeilijke doelen zijn, en dat ze niet binnenkort behaald zullen worden.”

Smith wijst ook op de use case van mensen die in het buitenland werken, en geld naar hun thuisland sturen, een situatie waarin Bitcoin een uitkomst is:

“Ze gebruiken Western Union, traditionele banken; het is traag en prijzig. En er zijn mensen die jou kunnen verhinderen in het sturen van dat geld, of dat nou een goede of een slechte zaak is. Met Bitcoin, kan ik altijd geld sturen. Het is snel. Het is goedkoop. En, niemand kan mij stoppen.”

Zo gebruik je de RSI index om te investeren in Bitcoin

CNBC

Reageer op artikel:
Bitcoin is absoluut de beste crypto-investering volgens deze Wall Street expert
Sluiten