Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 mei 2018

Bitcoin heeft beste maand van 2018 achter de rug ?

Bitcoin heeft zijn beste maand van 2018 achter de rug. Dat blijkt uit de cijfers van april. De digitale munt wist 33 procent in waarde te stijgen. Op 1 april stond Bitcoin op 6.926 dollar, maar de maand werd afgesloten op 9.244 dollar. Dat is de grootste stijging sinds maanden.

Bitcoin pakt beste maand van 2018

Sterker nog, april valt onder de enige twee maanden van 2018 waarin Bitcoin überhaupt niet in waarde is gedaald (over de hele maand). Wanneer je ook binnen de maanden zelf kijkt, zijn er andere pieken te zien. In januari steeg de digitale munt bijvoorbeeld naar 17.000 dollar.

Helaas zien we dat niet over de hele maand terug. De cryptocurrency zakte vervolgens namelijk compleet in. Het resultaat? Een halvering. Ook in maart daalde de munt in waarde. De enige resterende maand met groei is nou ook niet bepaald overtuigend: in februari steeg Bitcoin 1.4 procent in waarde.

Bitcoin price graph

Maart was bijzonder pijnlijk. Investeerders hoopten dat de correcties beperkt zouden blijven, boven de 10.000 dollar in ieder geval. Maar nee, in maart werd de 7.000 dollar aangetikt. Overigens zijn we er nog lang niet: de 10.000 dollar moet nog steeds stabiel worden gepasseerd.

 

Op het moment van schrijven staat de munt op 9192.43 dollar. Ver verwijderd van de hoogtepunten van december en januari. Dat is niet per se een bijzonder slecht teken. De pieken van destijds kwamen vooral voort uit lege hype, en een flinke portie FOMO (fear of missing out). 

Iedereen wilde profiteren. Of ze vertrouwen hadden in Bitcoin als een betaalmiddel, maakte weinig uit. Die groep investeerders is in de afgelopen maanden grotendeels uit de cryptomarkt gestapt. De huidige groei komt voort uit groeiende adoptie.

Bitcoin blockchain

Het transactievolume van Bitcoin steeg in april met 93 procent. Helaas maakten de fees ook een vergelijkbare stijging door, met 90 procent. Qua technologie zijn er nog een hoop obstakels die overwonnen moeten worden, dat is duidelijk.

Gelukkig gaan initiatieven zoals het Lightning Network daarbij helpen. In dit artikel leggen we je uit wat dat is, en wat de impact op het gebruik van Bitcoin gaat zijn. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, zodat je het als eerste weet wanneer er groot nieuws is rondom crypto.

?Lees ook: We zijn bij de 17 miljoenste Bitcoin aangekomen, wat nu?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin heeft beste maand van 2018 achter de rug ?
Sluiten