Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 05/04/2018

Bitcoin duikt opnieuw onder mijlpaal na klap beurs

Gisteren schreven we nog dat Bitcoin en Ethereum hun slechtste eerste kwartaal ooit achter de rug hebben. Het lijkt erop dat het treurige record nog even doorgezet gaat worden. De cryptomarkt kreeg woensdag namelijk opnieuw een flinke klap. We maken de balans op.

Bitcoin duikt onder 7000 dollar

Op het moment van schrijven is Bitcoin 6828 dollar live. Daarmee is de cryptocurrency dus opnieuw onder de 7000 dollar gedoken. Die daling komt niet uit het niks. De beurs kreeg de afgelopen dagen flinke klappen, waarbij er een direct verband met de cryptomarkt zichtbaar was.

De prijzen van Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash daalden allemaal zes of zeven procent in de afgelopen 24 uur. Kleine altcoins zoals Binance Coin, VeChain en Tron kregen het nog zwaarder te verduren. Dat zijn de munten die de afgelopen week juist flinke groei vertoonden. Een correctie was dus wel te verwachten.

Bitcoin duikt

Link met beurs evident

Crypto-expert Mati Greenspan zei tegenover CNBC vanochtend het volgende: “Ik denk dat er een duidelijk verband is tussen de manier waarop mensen hun portfolio’s beheren, en hoe de beurs eruit zag in de afgelopen weken,” aldus de analist.

“Die link gaat alleen maar sterker worden wanneer brokers Bitcoin toe gaan voegen, en de liquiditeit dus overbrugt moet worden.” Oftewel, de prestaties van traditionele aandelen gaan dus in de toekomst nog meer effect hebben op de cryptomarkt.

Aan de andere kant is het een dubbel fenomeen. Bitcoin is immers interessant vanwege het gedecentraliseerde systeem.

Wall Street-legende Jeffrey Gundlach bevestigde gisteren ook tegenover Reuters dat “Bitcoin blijft leiden.” Hij ziet het als een duidelijke indicator van waar de markten heen gaan. “Het is geen onderbuikgevoel meer, de aandelenmarkt volgt Bitcoin,” aldus Gundlach.

Bitcoin cryptocurrencies overheid Nederland

Dat maakt de situatie wellicht voorspelbaarder. Aan de andere kant is het een dubbel fenomeen. Bitcoin is immers interessant vanwege het gedecentraliseerde systeem. De digitale munt staat op zichzelf, en is in de uiteindelijke situatie niet direct gekoppeld aan traditionele aandelen en fiatgeld.

Elke link tussen die traditionele markt en Bitcoin, vertroebeld dus eigenlijk de gedecentraliseerde droom. Aan de andere kant is het wel een effectieve manier om volatiliteit te beperken en de cryptomarkt te legitimeren.

Ondertussen kwam ook gisteravond het nieuws voorbij dat Rusland actief bezig is met regulatie voor cryptocurrencies. Er komen dus interessante weken aan. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

?Lees ook: Huawei duikt in cryptocurrencies met blockchain smartphone

Reageer op artikel:
Bitcoin duikt opnieuw onder mijlpaal na klap beurs
Sluiten