Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin sluit beursdag bloedrood af. Wat nu na $ 100 miljoen verlies?

Nadat de Bitcoin (BTC) gisteren nog de aanval inzette op de $ 12.000,- werden we vanochtend wakker in een andere wereld. De aanval op $ 12.000,- is mislukt en de koersen leden onder een correctiegolf. Deze is duidelijk nog niet afgelopen, want de bij het sluiten van de Europese beurzen kleurt de cryptomarkt nog steeds donkerrood. Wij zetten de drie belangrijkste oorzaken op een rij en kijken vooruit naar wat een spannende nacht belooft te worden voor de Bitcoin en de verdere koersontwikkeling.

De reden dat de Bitcoin (BTC) en daarmee de hele cryptomarkt in een koersval terecht zijn gekomen is te verklaren door drie aspecten. Deze bespreken we hierna.

Bitcoin koersval door rally van de Amerikaanse dollar

Begin vorige week bewoog de koers ook in een neergaande trend. De speech van FED-voorzitter Powell leek vorige week duidelijk te maken dat de dollar op een recessie afstevent. In zo’n situatie is een veilige haven in de vorm van wat Bitcoins voor menig belegger erg interessant. Dit geldt omgekeerd ook. De prijs van de dollar stijgt nu onverwacht en door die rally is er minder behoefte aan de BTC als veilige haven. Deze dalende vraag leidt tot dalende koersen.

Bitcoin stoot het hoofd aan glazen plafond

De Bitcoin heeft het hele jaar al de tendens om weerstanden eerst een aantal maal te testen voordat zij er overtuigend doorheen breekt. Dat was gisterenavond niet anders. De grens van $ 12.000,- bleek weer te sterk. Hierdoor zakte de BTC terug en dat leidde tot teruglopend vertrouwen.

Onrust op cryptobeurzen maakt beleggers onzeker

Zoals we in de crypto-analyse van vandaag konden lezen hadden 3 grote cryptobeurzen problemen, waarbij de situatie voor Bithumb het meest serieus lijkt. Deze ontwikkelen zorgen voor een verminderd vertrouwen bij beleggers. We zagen dan ook een exodus door mensen die hun vermogen bij Bithumb vandaan haalden. Hierdoor ontstond een sneeuwbal-effect. De koers daalde namelijk verder. Hierdoor werden automatische handelsbots getriggerd en werd de portefeuille voor veel speculanten op een long-koers verplicht geliquideerd. Zo verdween er in korte tijd $ 100 miljard uit de markt. Vraag is natuurlijk wat er nu met de koers gaat gebeuren.

Wat kunnen we van de Bitcoin verwachten na deze rode dag?

Professionele handelaren kijken nu vooral naar het niveau van $ 11.200,-. Zij gaan ervan uit dat een stijging tot dit niveau een stevige bodem indiceert en daarmee de bull trend verder bevestigt. Onze collega’s van tradeincrypto.com ontdekten echter dat de Bitcoin-miners daar een stuk genuanceerder over denken. Hun bijdrage lees je hier.

In ieder geval wordt de komende nacht een spannende, aangezien er meer informatie over Bithumb gebeurt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cointelegraph

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin sluit beursdag bloedrood af. Wat nu na $ 100 miljoen verlies?
Sluiten