Zien we live de Bitcoin in beweging komen?

Momenteel is er aan de koersreacties nog niet veel beweging in de koers van de Bitcoin te zien. Als we echter de bewegingen in de markt volgen duurt dat niet lang. Vraag is natuurlijk of die bewegingen een volgende bull-rally zullen ontketenen of dat we toch eerst een prijsdaling zien.

Deze Bitcoin whale zet de markt in beweging

De geruchten over beweging in de markt kwamen op gang door deze enorme whale transactie:

Vervolgens volgden er nog meer forse Bitcoin-transacties. Hier een paar voorbeelden (tekst gaat daarna verder):

Het valt daarbij op dat alle transacties van een cryptobeurs naar een ‘unknown’ wallet gaan. Hier valt iets uit op te maken.

Gaat de Bitcoin positief of negatief bewegen?

Natuurlijk kunnen er verschillende redenen zijn waarom de beleggers hun investeringen van de beurzen halen. Sterker nog, het hoeven niet eens investeerders te zijn. Beurzen kunnen zelf namelijk ook hun voorraden bewegen, al doen zij dat meestal naar bekende wallets.

De voor de hand liggende conclusie is dat beleggers die hun geld van de beurs halen voorlopig niet willen verkopen en dus hun geld wegzetten in afwachting van een koersstijging. Dit wordt dus vaak gezien als een teken voor de bull en stijgende koersen.

Zijn er ook negatieve indicatoren voor de Bitcoin?

Dat valt op zich mee. Er is tussen alle ‘alarmen’ van uitstromende Bitcoin eigenlijk maar één grote transactie gezien van Bitcoins die naar een beurs worden gebracht (tekst loopt door).

Ook geven investeerders die de markt analyseren aan dat zij in willen stappen zodra de Bitcoin onder de $ 8.000,- komt. Met een koers van (op het moment van schrijven) $ 8.268,43 zitten we daar niet ver vandaan. Het lijkt er dus op dat de Bitcoin aan de onderkant van de dip zit en dat men letterlijk wacht op de volgende bull-rally. Daarbij laten echt grote spelers de beurzen links liggen, dus zou dit een extra stimulans kunnen zijn. Aan de andere kant valt een ‘test’ om te kijken of de markt reageert of zelfs manipulatie niet uit te sluiten.

Helaas geldt daarbij, zoals altijd voor de Bitcoin, wel ‘garantie tot de deur’.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Zien we live de Bitcoin in beweging komen?
Sluiten