Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 dec 2017

Experts: de eerste biljonair ter wereld ontstaat door Bitcoin

Waar een miljardair al van ellende niet weet wat met zijn geld te doen, is een biljonair iemand met 1.000 miljard of een miljoen keer een miljoen. Dat is een 1 met 12(!) nullen op z’n bankrekening. Dat je even je saldo checkt en je bank twee regels nodig heeft om alle cijfertjes kwijt te kunnen. In ons cryptocoin-dossier lees je hoe je zelf miljonair kunt worden met onder andere Bitcoin.

Wie wordt de eerste biljonair?

Volgens Oxfam was begin van dit jaar de eerste Dagobert Duck al bekend en zou Bill Gates, de rijkste man op aarde, de eerste zijn die een biljoen aantikt. Nu bijna een jaar verder lijkt deze welvarende eer naar iemand anders te gaan.

Bill Gates Microsoft Windows
Bill Gates

De laatste tijd is de Bitcoin een nog populairder gespreksonderwerp dan het weer en gaat de waarde van de digitale munt door het dak en verder. Toch weten we vrijwel niks, nada, noppes, over de man, vrouw of groep die de cryptocurrency heeft ontworpen. Satoshi Nakamoto is het alias die door dit mysterieuze persoon wordt gebruikt. In de wandelgangen en achterkamertjes van beurzenland gonsen er vele geruchten, maar geen idee wie, wat of waar dit puissant rijke genie is.

Bitcoin-oprichter is grote kanshebber

Na uitgebreid onderzoek in 2013 kwam de conclusie dat Satoshi’s digitale portemonnee gevuld is met bijna een miljoen Bitcoins. In de huidige koers zou die goed gevulde bankrekening het waanzinnige bedrag van 15,1 miljard euro waard zijn. Daarmee is het spookfiguur nog ver verwijderd van de schatkisten van Bill Gates en Amazon baas Jeff Bezos.

Bitcoin Futures

Saxo Bank heeft haar Outrageous Predictions voor volgend jaar de wereld in geslingerd en een van die schattingen is dat de cryptomunt een waarde van $60.000 (€51.100) gaat aantikken. Per stuk ja. Zoals we weten kent de stijgingsdrift van de Bitoin geen grenzen en gaat de tovermunt staan waar die staan wil.

Mocht het zover komen dat de Bitcoin de grens van $ 88.000 (€ 75.000) doorbreekt, dan zal Satoshi Bill Gates en Jeff Bezos overtreffen en in een klap de rijkste persoon van de planeet worden. Geen slecht vooruitzicht voor de crypto-ontwikkelaar. Maar omdat er een beperkt aantal Bitcoins zijn, bestaat de kans dat de cryptomunt doorknalt naar een getal van zes cijfers. Mocht het zover komen, dan kan Satoshi ‘s werelds eerste biljonair worden.

Lees in ons cryptocoin-dossier ook wat de meest veelbelovende andere coins zijn van dit moment. Of check deze quotes van beroemde spelers in tech-land over Bitcoin.

Reageer op artikel:
Experts: de eerste biljonair ter wereld ontstaat door Bitcoin
Sluiten