De Bitcoin blijft dalen, waarom en hoe ver nog?

Het is momenteel even afzien voor de investeerders in Bitcoin en andere cryptomunten. De markt is al meer dan een week negatief gestemd en de verliezen lopen in rap tempo op. Vraag is hoe dit kan en hoe ver de Bitcoin nog gaat dalen. Wij kijken voorzichtig vooruit.

Vanmorgen was Red Monday op de cryptobeurzen. De koersen dalen en dat ging door een nieuwe Aziatische dip sneller dan de dagen ervoor. Wanneer we de investeringen over de afgelopen week bekijken zien we dat de Aziatische beurzen vaak de aanleiding zijn voor een nieuwe negatieve input terwijl de Europese en Amerikaanse markt een afwachtende houding aanneemt. Voor een oorzaak van de dalingen lijken we dan ook in Azië te moeten zijn.

Heeft China een Bitcoin bubbel veroorzaakt?

Toen we vorige maand via de media vernamen dat China de Blockchain-technologie wil omarmen en daar bijzonder voortvarend mee te werk ging sprongen de koersen in een weekendrally met tientallen procenten tegelijk omhoog. Hoewel China het niet met zoveel woorden bevestigden telden de crypto-investeerders één en één bij elkaar op. Zij namen dus alvast een voorschot op koersstijgingen door te investeren. Dit leek profijtelijk toen Hong Kong de Bitcoinhandel legaliseerde. Inmiddels is duidelijk dat de Chinese sentiment op het vaste land anders is. Waar Blockchain en mining worden omarmt zijn cryptocurrency nog steeds verboden. Sterker nog, men versoepelt de wetgeving voor Blockchain, maar voert tegelijk de anti-bitcoin wetgeving in snel tempo op. Hierdoor ontstaat logischerwijze onzekerheid bij investeerders.

CME-koersgaten en mining; doet de markt zijn werk?

Uiteraard is de vraag hoe ver de Bitcoin kan dalen. Hier geven wellicht een aantal technische indicatoren een antwoord op. Allereerst heeft men het MBE-punt als anker. Een koers van $ 6.500,- is volgens kenners de gemene deler waarop het minen van Bitcoin break-even verloopt. Om interessant te blijven zou de koers daar dus niet structureel onder mogen komen. Dit lijkt de markt tot nu toe te begrijpen. De koers tikte een paar keer een bodem aan die dicht in de buurt lag maar blijft boven de MBE. Verder zien we al langer een tendens dat de koersen van de Bitcoin ertoe neigen om zogenaamde koersgaten te dichten. Als de markt zijn werk doet zou de koers naar het volgende koersgat moeten bewegen en dat ligt rond $ 7.300,-.

Als de markt echter haar werk niet doet en de Bitcoin structureel onder $ 6.500,- daalt ontstaat er ruimte voor grote koersval en zien pessimisten zelfs een koers van $ 2.500,- als reële mogelijkheid. Het lijkt echter nu nog te vroeg om dat scenario uit te werken. Feit is dat de koers van $ 6.500,- voorlopig een eyecatcher zal zijn op de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
De Bitcoin blijft dalen, waarom en hoe ver nog?
Sluiten