Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 dec 2020

Bitcoin break: Bitcoin blijft stijgen, experts manen tot kalmte [video]

De Europese financiële markten zijn weer gesloten en de Amerikaanse markt is aan het handelen geslagen. Voor ons de hoogste tijd om de stand voor Bitcoin en andere cryptomunten op te maken en ons oor te luister te leggen bij de kritische geluiden die langzaam opzwellen.

Ook vandaag beginnen we met de actuele stand van zaken voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin blijft boven $ 23.000,-, cryptomarkt explodeert

Gisteravond zagen we al dat de Bitcoin de historische grens van $ 20.000,- passeerde. Daarbij waarschuwden we dat de technische indicatoren zich nog niet bewezen hadden. Dat bleek, want de Fibonacci-getallen van geleidelijke groei naar $ 22.000,- konden vanmorgen al de prullenbak in. Rond het middaguur stond de koers op $ 23.600,-. Op het moment van schrijven bedraagt de koers EUR 19.033,43 ($ 23.353,06). Dat is iets lager dan vanmiddag maar liefst 13,06% hoger dan gisteren.

Het positivisme werkt aanstekelijk want de hele cryptomarkt is positief. Ripple (XRP) voert het feest aan met een stijging van 20,34% in één dag en ook Litecoin (LTC) en NEM (XEM) zijn met respectievelijk + 18,20% en + 14,55%) de Bitcoin de baas. De live koersen kan je uiteraard hier volgen.

Scepsis over koersstijging Bitcoin zwelt aan

Ondanks de positieve ontwikkelingen is er niet alleen maar gejuich te horen. Zo trekt econoom David Rosenberg aan de bel. Deze man is in Amerika een legende omdat hij de huizencrisis voorspelde in 2005. Nu geeft hij aan dat Bitcoin wat hem betreft een enorme bubbel is. Ook waarschuwt hij dat institutionele beleggers zich te weinig verdiepen in de manier waarop Bitcoin zich ontwikkelt. In dit gesprek legt hij e.e.a. uit.


Nu gelden de meeste argumenten van deze invloedrijke deskundige als typische twijfel van investeerders uit de oude economie. Wel opvallend zijn zijn opmerkingen over de maximalisatie van 21 miljoen munten en de mogelijkheden om het aantal munten te vergroten.

Ook cryptobeurs Coinbase en Peter Brandt waarschuwen

Brian Armstrong, CEO van cryptobeurs Coinbase, liet vandaag ook een waarschuwing produceren op de blogpagina van zijn beurs. Hierin waarschuwt hij voor de volatiliteit van Bitcoin en de kans op fikse koersschommelingen. Ook geeft hij aan dat met name op korte termijn grote risico’s aan het beleggen zijn verbonden.

Ter nuancering geeft hij wel aan dat de markt in een vroege fase zit en dat er op lange termijn dus nog genoeg groei te verwachten valt. Zijn hele boodschap kan je hier lezen.

Ook Peter Brandt laat zich optimistisch uit over de ontwikkelingen op lange termijn. Hij waarschuwt daarbij wel dat een snel verticaal koersverloop zoals we dat nu zien, kan leiden tot stevige correcties tijdens de bull-run. Zoals gezegd zijn de technische indicatoren niet eerder getest, maar op basis van het verleden zijn correcties van 30% of meer geen uitzondering. Eigen onderzoek en rationele overwegingen blijven dus cruciaal voor (potentiële) beleggers.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin blijft stijgen, experts manen tot kalmte [video]
Sluiten