Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 dec 2018

Bitcoin’s nucleaire winter: Facebook-investeerder en miljardair laat zich niet afschrikken

Miljardair, investeerder en ondernemer Jim Breyer laat zich niet afschrikken door de lange “nucleaire winter” die Bitcoin en de rest van de cryptomarkt nu doormaakt. Hij gelooft dat de belofte en potentie van de technologie te groot is om begraven te worden door marktbewegingen op de korte termijn.

Nucleaire winter Bitcoin

Dat benadrukte hij tijdens het 2018 Fortune Global Tech Forum, een conferentie die op dit moment in China plaatsvindt. Breyer erkent dat het een moeilijke tijd is voor investeerders die op het punt staan om in de cryptomarkt te investeren. Tegelijkertijd benadrukt de miljardair dat zulke periodes altijd in cycli plaatsvinden, en dat de huidige cyclus dus ook tot een einde zal komen.

Hoe lang dat nog gaat duren weet helaas niemand. Tijdens een sessie verwees Breyer naar de huidige marktsituatie als een onvermijdelijk onderdeel van een marktproces dat ongeveer elk decennium voorbij komt.

Jim Breyer Bitcoin blockchain
Jim Breyer

Volgens hem heeft de blockchain-technologie ondanks de volatiliteit van de assets, de kritieke massa aan mainstream adoptie en onderzoek bereikt die ervoor nodig is om een rebound op een bepaald punt in de toekomst een zekerheid te maken. Breyer heeft onder andere geïnvesteerd in Ethereum, VeChain en de crypto startup Circle.

De situatie voor miners is grillig. Voor veel kleinere bedrijven is het niet meer de moeite waard om de machines aan te gooien. Ondanks alle doemberichten maakt Breyer zich geen zorgen. Hij was er in 2005 al vroeg bij met een investering in Facebook, en staat bekend om zijn scherpe inzichten. Ook verdiende hij miljoenen door zeer vroeg te investeren in technologie rondom kunstmatige intelligentie en persoonlijke assistenten.

Hij gelooft er heilig in dat de adoptie van blockchain-technologie een einde zal maken aan de huidige winter.

Zijn vele ontmoetingen met studenten, ondernemers en futuristen overtuigen hem ervan dat de huidige rode cijfers slechts tijdelijk zullen zijn:

“Zoveel van de beste computerwetenschappers en deep learning Ph.D. studenten en post-docs werken aan de blockchain, omdat ze zo’n fundamentele interesse hebben in wat de blockchain kan doen. Je wilt niet tegen de besten en slimsten wedden.” Ook Overstock CEO Patrick Byrne is zeer optimistisch. Hij beweert dat de blockchain technologie “meer potentie heeft dan alles wat we ooit hebben gezien in de geschiedenis.”

Reageer op artikel:
Bitcoin’s nucleaire winter: Facebook-investeerder en miljardair laat zich niet afschrikken
Sluiten