Tech 27 dec 2018 Noah Korevaar

Richting 3000 dollar: ‘Bitcoin moet nog een stuk lager gaan’

Bitcoin sprong vorige week opeens weer ruimschoots in het groen, met zelfs een stijging boven de 4000 dollar als resultaat. Tijdens de kerst zakte de koers weer in, en dook BTC weer onder die grens.

Bitcoin is nog niet klaar met bear market

Morgan Creek Digital Assets oprichter Anthony Pompliano waarschuwt tegenover de Amerikaanse zender CNBC dat Bitcoin nog een flinke duikvlucht te gaan heeft. Oftewel, we zijn volgens de investeerder en gereputeerde analist nog niet van de bear market af.

Volgens hem wordt pas een bodem bereikt wanneer Bitcoin onder de 3000 dollar duikt. Tot dan zal de munt blijven schommelen, zonder een basis voor significante groei: “Op de korte termijn, denk ik dat we nog een stuk lager moeten gaan.”

In november voorspelde Pompliano al een flinke daling richting de 3000 dollar voor Bitcoin, die deze maand ook daadwerkelijk plaats vond. Sindsdien heeft BTC weer de 4300 dollar aangetikt, waardoor veel investeerders hoop kregen. Verwacht echter geen vuurwerk meer voor het einde van 2018, want Bitcoin is op het moment van schrijven 3800 dollar waard.

Bitcoin Cash en Ethereum brachten het er wat dat betreft er beter vanaf. Ook de meeste altcoins zitten echter net zo goed stevig vast in de huidige bear market.

Correlatie met traditionele aandelen

Pompliano werd ook gevraagd of de prijsbeweging van Bitcoin correleert met de aandelen van bedrijven als Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Die aandelen kregen in 2018 een flinke klap, waarna de afgelopen dagen ook traditionele aandelen volgden. Rode cijfers dus.

Pompliano zei daar het volgende over: “Ik ben het er zeker mee eens dat er psychologische factoren spelen als de aandelenmarkt een klap krijgt. Bitcoins correlatie met de S&P 500 is echter nul en met de dollar index vrijwel nul. Oftewel, er is geen verband.”

Op de lange termijn is de ondernemer echter nog steeds optimistisch. Met de nadruk op ‘lange termijn’. Dat is een probleem wat vaker speelt: Bitcoin gaat al meer dan 10 jaar mee, maar door de hype van eind vorig jaar focussen we allemaal op de korte termijn, terwijl dit lang niet de eerste bear market is die de munt moet doorstaan.

CNBC

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Richting 3000 dollar: ‘Bitcoin moet nog een stuk lager gaan’
Sluiten