Bitcoin tikt dieptepunt aan boven kritiek punt: waar blijft de bodem?

15 december was een spannende dag voor de gehele cryptomarkt. De totale marketcap dreigde voor het eerst sinds 1 augustus 2017 weer onder de 100 miljard dollar te zakken. Dat is een psychologische grens van jewelste, met een potentiële impact waar je U tegen zegt. Juist voor munten als Bitcoin.

Cryptomarkt houdt hoofd boven water

Gelukkig wist de markt het hoofd net boven water te houden. Sindsdien hebben we weer wat herstel gezien, waardoor de totaalwaarde richting de 104 miljard dollar kroop.

Toch blijven veel analisten en investeerders zeer sceptisch. Juich niet te vroeg dus, want op de korte termijn kan dit soort herstel met gemak teniet gedaan worden door de huidige volatiliteit van veel assets.

Sinds begin december blijven Bitcoin en altcoins in lagere segmenten heen en weer schommelen, zonder een duidelijke bodem of explosie in het vooruitzicht. Gisteren tikte Bitcoin zelfs een nieuw jaarlijks dieptepunt aan, op 3122 dollar.

Bitcoin bodem?

Toen riep een flinke groep investeerders dat een bodem bereikt werd, en dat het tijd was om te accumuleren. Hsaka, een gereputeerde technisch analist, waarschuwt voor ongefundeerd optimisme. Volgens hem kunnen we pas van een trend reversal spreken als verschillende resistance levels onder de 4000 doorbroken worden, inclusief de 3300 dollar.

Maar wanneer kunnen we het volgens Hsaka dan wel over een bodem hebben? Pas wanneer de grootste munten een consolidatieperiode van verschillende maanden achter de rug hebben. Oftewel, zoals we zagen gebeuren in augustus, september en oktober dit jaar. Toen toonde Bitcoin de laagste volatiliteit sinds jaren.

Het dagelijkse handelsvolume van diezelfde munt is praktisch gehalveerd. Wanneer dat volume zich degelijk herstelt en de prijs richting de 3500 dollar kruipt, dan kunnen we weer verder gaan kijken. Juich echter niet te vroeg, vooral nu het langverwachte entree van grote institutionele spelers ook uitgesteld is. Aan de andere kant krijgt de cryptomarkt zo meer tijd om een degelijke basis te leggen.

Reageer op artikel:
Bitcoin tikt dieptepunt aan boven kritiek punt: waar blijft de bodem?
Sluiten