Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 aug 2020

Dit legt een bodem voor Bitcoin om door $ 12.000,- te breken

Na de sterke groei van de afgelopen weken is de Bitcoin vandaag zoekende omdat zij tegen een cruciale weerstand oploopt. Waar het normaal twee kanten op kan zijn er nu diverse signalen die erop duiden dat de Bitcoin wel snel doorbreekt. Wij bespreken de belangrijkste.

Wat speelt er momenteel rond de Bitcoin?

De Bitcoin heeft in de vroege ochtend geprobeerd om door de $ 12.000,- heen te breken. Dit is niet gelukt en daarna is de Bitcoin iets terug gezakt. Later werd het sentiment positief en nu is het de vraag wat we kunnen verwachten. Eerder zorgde het niet doorbreken van een cruciale weerstand (de $ 10.000,-) voor zware bear-aanvallen en periodes van horizontale koersbeweging. Het lijkt er nu beter uit te zien.

Traders tonen vertrouwen in de Bitcoin

Wanneer er een teruggang dreigt gaan investeerders vaak als eerste uit de markt. Nu is dit anders. Trader Edward Morra ontdekte dat zogenoemde spot traders met hun transacties de sterke support op $ 11.800,- en $ 11.700,- verdedigen. Hiermee leggen zij een bodem onder een eventuele koersval. Dit zie je hieronder.

Daarnaast is de Bitcoin-koers al even door $ 12.000,- geweest

CME-optiebeurs en sentiment positief voor Bitcoin koersstijging

We hebben het dan niet over de live-koers van de Bitcoin maar de koers op futures-beurs CME. Dit betekent dat traders verwachten dat de koers op het expiratiemoment hoger ligt dan de $ 12.100,- die men gisteren bood. Ook nu liggen de prijzen voor futures nog hoger dan de spotprijzen en daarmee toont de markt van professionele investeerders een bullish sentiment.

Ook factoren positief

Bij deze mooie recente cijfers komen ook een aantal andere factoren die op een bull-trend wijzen. Zo lijkt het cruciale koersniveau voor een bullish patroon dit weekend gehaald te gaan worden en zien we dat steeds meer beleggers instappen. Het zou dus wel weer eens een zonnig Bitcoinweekend kunnen worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Dit legt een bodem voor Bitcoin om door $ 12.000,- te breken
Sluiten