Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 jul 2018

Bitcoin heeft bodem nog niet bereikt: hoogtepunt in zicht

Het gaat eindelijk weer een stuk beter met Bitcoin. De digitale munt explodeerde begin deze week plotseling, binnen een half uur, naar de 7400 dollar. Ondertussen is het vrijdag, en hebben we goed nieuws: de munt is nog steeds niet teruggezakt. 

Bitcoin heeft bodem nog niet bereikt…

Kunnen we dan eindelijk vooruit kijken, naar de weg omhoog? De afgelopen maanden ontstond er een vrij duidelijke consensus tussen experts en analisten binnen de cryptomarkt: Bitcoin zou eerst nog verder dalen en de 5000 dollar aantikken, om vervolgens naar grote hoogtes gestuwd te gaan worden. Zelfs voorbij de recordwaarde van vorig jaar, 20.000 dollar.

Die 5.000 dollar is echter niet meer aangetikt, alvorens de explosie van deze week plaats vond. De munt kwam niet meer onder de 6.400 dollar. Volgens deze invloedrijke crypto-CEO is de bodem van 2018 dan ook allang bereikt, en zullen we vanaf nu vooral groei zien. Geen diepere dalen dus.

Barry Hayes
Arthur Hayes

Niet iedereen is daar echter zo zeker van. Arthur Hayes, de investeerder en Bitmex CEO die onlangs voorspelde dat Bitcoin nog dit jaar de 50.000 dollar voorbij zal gaan schieten, waarschuwt. Volgens hem heeft de cryptocurrency nog niet de bodem van 2018 bereikt. Niet te vroeg juichen dus!

Hayes gelooft nog steeds dat Bitcoin dit jaar de 50.000 dollar kan bereiken

“Ik denk eigenlijk niet dat we het dieptepunt al meegemaakt hebben. De munt kan 8.000, 9.000 of misschien zelfs bijna 10.000 bereiken, voor de boel weer inzakt. Ik zou graag zien dat de 5.000 getest wordt, om te kijken of er echt een bodem gelegd kan worden.”

.. maar gaat wel naar de 50.000

Dat zei hij tijdens het televisieprogramma Fast Money. Het hoogtepunt van vorig jaar, 19.500 dollar in december, is nog ver weg. Ondanks dat Hayes denkt dat het dieptepunt nog moet komen, blijft hij het toch bij zijn eerdere voorspelling. Oftewel, hij gelooft nog steeds dat Bitcoin dit jaar de 50.000 dollar kan bereiken.

Bitcoin

Tegenover CNBC bevestigde de investeerder zijn eerdere opmerkingen: “De munt zal vallen en 5.000 dollar testen. Als die bodem stevig genoeg blijkt te zijn, dan kunnen we een rally inzetten naar de 50.000 dollar, nog voor het einde van het jaar.”

Dat lijkt haast onmogelijk, maar je hoeft alleen naar vorig jaar te kijken voor bewijs. Volgens Hayes onderschatten veel analisten de volatiliteit van cryptocurrencies. Hij wijst erop dat investeerders tijdens de zomer iets minder gefocust zijn en rustiger aan doen. “Maar kom terug in Q3, Q4, en dan begint het feest denk ik echt weer.”

?Lees ook: Bitcoin, crypto en de grillen van de oneindige marktcyclus

Reageer op artikel:
Bitcoin heeft bodem nog niet bereikt: hoogtepunt in zicht
Sluiten