Tech 26 feb 2019 Noah Korevaar

Bodem Bitcoin maakt niet meer uit: nieuw hoogtepunt voorspeld

Sinds Bitcoin dertien maanden geleden begon aan zijn vrije val, zijn analisten en experts al bezig met het voorspellen van een bodem.

De bodem van Bitcoin

Als je geld in een dergelijke asset stopt, dan hoop je natuurlijk dat de digitale munt niet nog verder zakt. Een bodem garandeert een dieptepunt, erger dan dat zal het niet worden.

Veel investeerders wachten aan de zijlijn tot de bodem bereikt is, zodat ze weer in kunnen stappen. Een gereputeerde analist claimt echter dat het over vijf jaar niet uitmaakt of je Bitcoin op 1800 of 3000 dollar hebt gekocht.

Dan hebben we het over Josh Rager, een technisch analist die je gerust een persoonlijkheid binnen de industrie mag noemen. Een bekende naam.

Op Twitter legde hij uit dat Bitcoin al 85 procent van zijn top heeft moeten inleveren, “wat is dan nog die extra 5 procent of 7 procent?” Volgens hem kun je dus gerust beweren dat Bitcoin zijn bodem heeft bereikt, ook als de koers nog wat zal schommelen.

Over ongeveer vijf jaar zullen die kleine verschillen volgens Rager insignificant zijn. Hij is niet de enige die zeer optimistisch blijft. IBM’s Jesse Lund zei onlangs nog dat ook al zal BTC wellicht slechts de 5.000 dollar aantikken eind dit jaar, dan nog is 1 miljoen dollar mogelijk op de lange termijn. Dat is wellicht wel erg extreem, maar volgens hem onderschat de markt de impact van institutionele interesse.

Het volgende hoogtepunt

Zhu Fa, medeoprichter van Poolin, meldde zijn WeChat-volgers deze week dat de kans aanwezig is dat het volgende hoogtepunt van Bitcoin 740.000 dollar zal zijn. Daarna verwacht hij een bodem die 90 procent lager zal liggen.

Als dat patroon daadwerkelijk doorzet, dan is het duidelijker dan ooit dat de lange termijn telt. De koersontwikkelingen blijven grillig.

Terug naar Rager. Hij voorspelt dat 2019 wellicht de laatste keer is dat de doorsnee consument een hele BTC kan kopen. in 2021 zullen nog maar enkelen volgens hem een significante stap in de crypto-industrie kunnen zetten.

EthereumWorldnews

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bodem Bitcoin maakt niet meer uit: nieuw hoogtepunt voorspeld
Sluiten