Tech 4 mrt 2019 Robert Kroes

Deze analist zegt dat de Bitcoin bodem niet bestaat

Na de plotselinge koersstijging van vorige week en de daaropvolgende terugval begin deze week is het grote speculeren (weer) begonnen. Sommigen zeggen dat de cryptowinter aanhoudt en dat de Bitcoin bodem nog moet komen. Anderen zeggen dat er een nieuwe bull-rally aankomt. De New Yorkse onderzoeker en cryptokenner Alex Krüger bekijkt deze speculaties met ironie. Hij stelt dat de Bitcoin geen bodem en geen plafond kan hebben. In een serie tweets legt hij dit uit.

Waarom ziet deze analist geen bodem voor Bitcoin

Hij legt uit dat bij traditionele beleggingen er een basis is waarop een minimale waarde van een aandeel of koers gebaseerd is. Zo is de waarde van een bedrijf bijvoorbeeld objectief te waarderen. Er zullen dus ook altijd rationele kopers zijn die aandelen kopen zodra de koers onder die objectieve waarde schiet. Hiermee is een rationele bodem te bepalen. Hij geeft aan dat dit bij cryptomunten anders is. De investeringen worden hier veel meer gedaan op basis van sentiment en verwachtingen. Als voorbeeld verwijst hij naar de vele sh*tcoins waar mensen wel miljoenen in investeerden, maar die toch gesneuveld zijn.

Hij houdt dezelfde redenatie aan voor koersplafonds. Ook daar zit bij traditionele beleggingen een objectieve waardering aan. Deze ontbreekt wederom bij de meeste cryptomunten en daarom is ook een piekkoers vaak gebaseerd op sentiment.

https://twitter.com/krugermacro/status/1101017385027411968?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1101017385027411968&ref_url=https%3A%2F%2Fethereumworldnews.com%2Fanalyst-bitcoin-crash-nonsensical-crypto-remains-speculative%2F

Rationele factoren duiden op koersstijging Bitcoin

In dezelfde serie tweets geeft hij aan dat er, puur op basis van rationele logica genoeg factoren zijn die een spoedige en snelle koersstijging rechtvaardigen. Hij noemt daarbij onder meer de toegenomen liquiditeit in de orderboeken, macro-economische factoren en de mogelijk aanstaande goedkeuring voor een Bitcoin-ETF. Hij begrijpt dan ook wel dat mensen inschatten dat de Bitcoin de bodem in november of december 2018 gezien heeft.

Toch blijft hij sceptisch

Om te bewijzen dat rationele argumenten niet altijd de doorslag geven verwijst hij onder meer naar de speculaties voorafgaand aan de Constantinople hard fork van Ethereum (ETH). Hij zag daar sterk schommelende dagkoersen en marktbewegingen die hij niet rationeel kon verklaren. In zijn ogen was er wel een speculatieve verklaring, namelijk de hoop van beleggers op een koersstijging na de hard fork. Dat deze hoop niet op ratio of zekerheid is gebaseerd illustreert hij door aan de situatie na de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) te refereren. Daar volgde namelijk geen koersstijging maar juist een sterke dalen. Op dit moment lijken de koersen nog niet echt te reageren op de hard fork, dus het is afwachten of hij zijn gelijk kan bewijzen. In ieder geval is zijn theorie het overdenken waard.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze analist zegt dat de Bitcoin bodem niet bestaat
Sluiten