Technische indicatoren: de Bitcoin heeft de bodem gezien!

Na weken van consolidatie en verlies in de afgelopen week kruipt de Bitcoin weer omhoog. Toch heeft de Bitcoin sinds het hoogtepunt van dit jaar zo’n 40% verloren. Heeft de moeder der cryptomunten de bodem gezien? Volgens analisten is die kans groot. Wij zetten de feiten op een rij.

Bitcoin steunt op de bandbreedte

Inmiddels vindt de Bitcoin weer steun aan de zogenoemde Bollinger Bandbreedte. Deze steunniveau’s zorgen voor vertrouwen. Dit zien we terug aan het feit dat de Bitcoin haar steunniveaus weet te behouden. De komende week wordt dan ook spannend voor degenen die deze technische analyse volgen. Als de koers boven de $ 8.120,- weet te blijven is de negatieve trend gebroken. Wanneer de koers herstelt tot $ 8.550,- kan de blik zelfs weer omhoog gericht worden.

RSI toont ‘oversold’

De index die de kracht van de munt laat zien, de Relative Strength Indicator (RSI) laat zien dat de Bitcoin ‘oversold’ is. Zonder te diep in de techniek te duiken betekent dit dat de koers te laag ligt voor de waarde die de Bitcoin feitelijk heeft. Een ‘uitverkoop’ gaat te ver, maar van onderwaardering is zeker sprake.

Voortschrijdend gemiddelde van de Bitcoin kantelt

Het voortschrijdend gemiddelde van de Bitcoin zet de huidige koers af tegen de gemiddelde koers van een voorgaande periode. Hoe langer die periode is, hoe sterker de indicatie. Om direct te waken voor veel optimisme moet ik je informeren dat de Moving Average Divergence Convergence (MACD) op langere termijn tot een week nog negatief is. Op kortere termijn wordt deze positief. Nogmaals, deze trend is slechts een paar dagen oud, maar ook hier zien we een indicator dat de beren verjaard worden.

Mining wordt haast onrendabel

Door de lagere koersen wordt het haast verliesgevend om de Bitcoin te minen. Sterker nog, in landen met relatief dure stroom is die winstgevendheid al verdampt. Dit betekent dat de miners, die normaal gesproken zo snel mogelijk willen verkopen hun munten vasthouden. Dit leidt tot schaarste en schaarste leidt tot een hogere prijs. De verwachting is dan ook dat ook de miners hun steentje bijdrage aan een kanteling van de Bitcoin naar hogere koersen. Het belooft dus een spannende week te worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cointelegraph

Reageer op artikel:
Technische indicatoren: de Bitcoin heeft de bodem gezien!
Sluiten