Drie redenen waarom Bitcoin binnenkort weer gaat exploderen

Het eerste kwartaal van 2018 is niet echt geweldig geweest voor Bitcoin en de waarde is niet meer terug geklommen naar de hoogte van eind vorig jaar. Verschillende dingen wijzen er echter op dat je nog niet moet opgeven, maar dat Bitcoin in het tweede kwartaal van het jaar weer omhoog gaat klimmen.

Verkopen om belasting te betalen

Eén van de redenen dat Bitcoin het momenteel niet zo goed doet, zou te maken kunnen hebben met de belastingdienst. Investeerders die eind vorig jaar gelukkig waren met de hooge waarde van de cryptocoin, moeten nu geld ophoesten om er belasting over te betalen.

Dat zou kunnen verklaren waarom er op het moment veel coins worden verkocht. Als dat zo is, zou het binnenkort voorbij moeten zijn. In de VS is het op 15 april klaar met belasting betalen en zou het kunnen dat we veranderingen zien bij de exchanges. Als de coins niet meer zo massaal worden verkocht, kan het een positieve invloed hebben op de waarde.

belasting

Betrokkenheid gereguleerd beursgenoteerd bedrijf

Iets anders dat ervoor zou kunnen zorgen dat de waarde weer stijgt is de mogelijk aankoop van de Japanse exchange Coincheck door de Monex Group.

Dit is het moederbedrijf van het Amerikaanse TradeStation en is een beursgenoteerd bedrijf. De overname door een gereguleerd publiek bedrijf zou het vertrouwen in cryptocoins een boost kunnen geven, waardoor de waarde ook weer zou kunnen stijgen.

Coincheck Monero Group

Bitcoin cyclus

Een andere reden om het vertrouwen erin te houden is de cyclus van Bitcoin zelf. De geschiedenis lijkt zich keer op keer te herhalen en Bitcoin heeft het, op een enkele uitzondering na, nooit goed gedaan in maart.

Na maart lijkt het tij elk jaar toch weer te keren en stijgt de waarde weer. In vijf van de zeven jaren was april één van de beste maanden voor Bitcoin en we hopen natuurlijk dat hetzelfde geldt voor 2018.

Als je er niet zoveel vertrouwen in hebt, kun je ook op een wat meer speelsere manier cryptocoins vergaren. Het Chimaera blockchain-platform laat bijvoorbeeld gamers cryptocurrency minen.

CNN

Reageer op artikel:
Drie redenen waarom Bitcoin binnenkort weer gaat exploderen
Sluiten