Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 jul 2018

Bitcoin passeert 8400 dollar, maar we zijn er nog lang niet

Bitcoin wist gisteren sneller dan verwacht de 8000 dollar te passeren, een belangrijke grens. Dat was volgens analisten namelijk het resistance point dat zou bepalen of de verdere weg omhoog ingezet kan worden. 

Bitcoin boven 8400 dollar, maar we zijn er nog lang niet

Door eerdere voorspellingen dat Bitcoin nog een keer zou gaan dippen, alvorens naar nieuwe recordwaardes te schieten, hield men nog een slag om de arm. Vorige week schoot de cryptocurrency echter de 7000 en 7500 dollar voorbij. De voorspelde bodem van 5000 dollar was ver weg.

Nu is die afstand vergroot, met het huidige prijspunt van 8400 dollar. Prominente investeerders verwachten nog steeds dat de digitale munt nog dit jaar de recordprijs van vorig jaar zal evenaren. Oftewel, boven de 20.000 dollar.

Bitcoin

Bitcoin is er echter nog lang niet. Het record van december staat op 19.783 dollar, om precies te zijn. Daar zit de munt op het moment van schrijven nog 58 procent onder. De totale marktwaarde van de munt loopt nog 200 miljard dollar achter.

Met de inzet van grote bedrijven en instituties voldoet Bitcoin steeds meer aan een van de belangrijkste voorwaarden voor groei: adaptatie.

Je kunt echter niet om het momentum heen. BlackRock bevestigde vorige week dat het zich in Bitcoin en blockchain aan het verdiepen is. Dat is ‘s werelds grootste asset manager. Mastercard ontving een patent voor een technologie die het mogelijk maakt om middels een creditcard met cryptocurrencies te betalen. Ondertussen toont Goldman Sachs ook steeds meer interesse.

Allemaal bevestigingen dat Bitcoin here to stay is. Het is geen bevlieging voor de korte termijn die snel weer zal verdwijnen. Met de inzet van grote bedrijven en instituties voldoet Bitcoin steeds meer aan een van de belangrijkste voorwaarden voor groei: adaptatie.

Of blijkt het uiteindelijk toch allemaal een bubbel zonder inhoud te zijn? Experts kunnen het maar niet met elkaar eens worden. Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen waarschijnlijk altijd controversieel blijven. Feit blijft dat de meeste crypto’s dingen beloven die ze niet kunnen waarmaken.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin passeert 8400 dollar, maar we zijn er nog lang niet
Sluiten