Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin break: boven $ 14.000, bear signals, Silk Road wallet gekraakt

Inmiddels is de woensdag voor de Europese financiële markten voorbij. De Amerikaanse markten zijn op en de aanhoudende onzekerheid over de presidentsverkiezingen lijkt de Bitcoin en de cryptomarkt goed te doen. Toch verschijnen er bearish signalen. Bovendien blijkt de fameuze ‘silk road wallet’ gekraakt. Wij brengen je weer up to date met deze Bitcoin break.

Uiteraard kunnen we in deze spannende tijden niet zonder een blik op de Bitcoin en cryptomarkten.

Bitcoin en cryptomarkt profiteren van onzekerheid

De onzekerheid over de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen duurt voort. Zoals bekend gedijden cryptomarkten goed bij politieke onzekerheid. Dat zien we nu ook want de Bitcoin noteert op het moment van schrijven een koers van EUR 12.066,86 ($ 14.131,55) en noteert daarmee 3,36% winst ten opzichte van gisteren. Overigens is de hele cryptomarkt positief gestemd. Een blik op de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com laat zien dat bijna alle cryptomunten in de top 25 op het moment van schrijven een winst noteren. Deze snelle stijging zorgt echter voor een tegengeluid.

Bearish signalen voor de Bitcoin

Door de snelle stijging is de koers van de Bitcoin in het ‘overpriced’ segment gekomen. Dit betekent dat de munt volgens technische analyses te duur geworden is. Ook zien we dat er inmiddels weer meer BTC naar beurzen wordt getransfereerd. Dat duidt erop dat mensen willen verkopen en hun koerswinst willen verzilveren. Overigens lijkt de schade in dat geval beperkt, want wanneer alle bearish signalen waar zouden zijn verwacht men een koersdaling tot laag in de $ 13.000,-. Hier staat tegenover dat de BTC zich eerder weinig aantrok van bearsignalen en verder steeg. Er is ook boven de $ 14.000,- weinig weerstand om de munt van een bull-rally te weerhouden. Er ligt alleen een relatief zwakke weerstand rond $ 15.000,-. Het wordt dus niet alleen voor de verkiezingen een spannende tijd. Een anonieme partij hoeft zich in ieder geval minder zorgen te maken.

Silk Road wallet gekraakt

Silk Road was een fameuze marktplaats voor illegale activiteiten op het zogenaamde Darknet. Deze bazaar voor criminaliteit werd in 2013 opgerold en oprichter Ross Ulbricht verdween achter tralies met een vonnis van 2 maal levenslang + 40 jaar zonder kans op vervroegde vrijlating. Ook achterhaalde men dat Silk Road de beschikking moest hebben over zo’n 614.000 Bitcoin. De autoriteiten wisten er zo’n 174.000 te onderscheppen en de rest is nog in omloop.

Volgens analisten was een deel van dat bedrag verstopt in een wallet die met een paspoort beveiligd was. Sindsdien werd het een sport voor hackers om die wallet van ruim 69.000 BTC te kraken. Dit lukte velen niet, maar gisteren is de wallet plotseling leeg gehaald. Aangezien Ulbricht dat vanuit zijn cel waarschijnlijk niet voor elkaar gekregen heeft en er tot nu toe nog geen hacker is geweest die zich gemeld heeft gaat men ervan uit dat andere betrokkenen bij Silk Road de wallet geleegd hebben. Aangezien men inmiddels ondanks de anonimiteit redelijk veel opsporingstechnieken heeft gaan we hier ongetwijfeld meer van horen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin break: boven $ 14.000, bear signals, Silk Road wallet gekraakt
Sluiten