Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 jan 2021

Bitcoin break: Bitcoin blijft bullish, zijn er grenzen aan de koers? [video]

Inmiddels is de Europese handelsdag weer voorbij. De Bitcoin beweegt weer op recordhoogte en de top 25 cryptomunten laat ook positieve cijfers zien. De vraag is of er nog grenzen zijn te stellen aan de koers van de Bitcoin. Wij bekijken de mening van analisten.

We beginnen natuurlijk met de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin blijft op recordkoers in positieve cryptomarkt

In verband met andere verplichtingen heb ik dit artikel iets eerder voorbereid dan normaal. Op het moment van schrijven zien we dat de Bitcoin nog steeds recordkoersen noteert en met EUR 31.186,99 ($ 38.194,06) een nieuwe recordhoogte te pakken heeft. Ook is de koers 8,98% hoger dan gisteren, waarbij er iets minder dan 24 uur tussen de te vergelijken koersen zit. Omdat de koers van de Bitcoin blijft stijgen kunnen we (nog) niet spreken over een koersrecord. Het enthousiasme over de grootste cryptomunt werkt aanstekelijk, want ook de andere cryptomunten uit de top 25 laten positieve cijfers zien. Uitschieter is Ripple (XRP), dat een waardestijging van 50,22% noteert. Nogmaals, deze cijfers zijn ruim voor publicatie van dit artikel vastgelegd. De actuele stand van zaken kun je, zoals altijd, terugvinden bij de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com.

Heeft de Bitcoin nog een ondergrens?

De investeerders die de Bitcoin langer volgen kunnen zich vast nog herinneren dat de grootste cryptomunt in maart 2020 haar laagste punt van vorig jaar bereikte op $ 5.214,19 (genoteerd op 9 maart 2020). Dat zou ten opzichte van de huidige recordkoers een gigantische koersval betekenen. Is zo’n koersval nog mogelijk? Volgens belangrijke analisten is dit echter niet het geval. Zij stellen dat er inmiddels zoveel adoptie door het gewone publiek (lees PayPal-gebruikers) en interesse van institutionele beleggers is dat dit nooit meer kan gebeuren. Volgens hen zal de Bitcoin niet meer onder $ 20.000,- verkocht gaan worden. De bekendste analist die een hoge koersbodem voorziet is Willy Woo. Hij geeft aan dat er een ‘black swan’ (onvoorziene grote crisis) nodig is om de Bitcoin nog onder $ 24.000,- te krijgen. Ook is de vraag of er op korte termijn een bovengrens te verwachten valt.

Is de sky de limit?

Dezelfde Willy Woo voorziet dat de huidige rally de Bitcoin naar een koers van $ 55.000,- kan leiden. Ook andere analisten voorzien eigenlijk alleen maar koersstijgingen. Zo leggen de analisten van FX Empire in onderstaande video uit dat de Bitcoin op korte termijn door kan groeien naar $ 40.000,-

Aan de andere kant signaleren zij ook dat er aan het begin van de week een korte break in de bull-trend was waarbij de koers in enkele minuten met duizenden dollars daalde. Er is momenteel echter scenario dat een snelle terugval incalculeert en dat heeft met name met de aanhoudende schaarste te maken. Aan de andere kant: Crypto blijft crypto, dus zeg nooit nooit. Het blijft daarom belangrijk om eigen onderzoek te doen en alleen beleggingsbeslissingen op rationele gronden te maken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin blijft bullish, zijn er grenzen aan de koers? [video]
Sluiten