Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin break: Bitcoin & crypto ‘crashen’, Bill & Elon clashen [video]

De Europese financiële markten gaan richting het einde van een bijzondere handelsdag voor Bitcoin en cryptomunten. De stevige prijscorrectie die we gisteren zagen zet vandaag fors door. Wij bekijken de verliezen die Bitcoin en andere cryptomunten noteren. Daarnaast bekijken we hoe Elon Musk clasht met goudgraver Peter Schiff. Bill Gates zoekt dan weer de confrontatie met Elon Musk.

We beginnen zoals altijd met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 belangrijkste cryptomunten. Dat is vandaag geen prettig gezicht.

Bitcoin verliest, altcoins verliezen meer

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 39.161,20 ($ 47.641,35) en dat is 6,12% lager dan gisterenmiddag. Ook de meeste andere cryptomunten verliezen zwaar. Crypto.com coin (CRO) krijgt met 32,01% verlies in 24 uur de grootste klap, maar ook veel andere cryptomunten moeten dubbele rode cijfers incasseren. Toch worden er ook vandaag winsten geschreven. Solana (SOL) noteert een winst van liefst 53,51% in 24 uur. De live cryptokoersen kan je uiteraard 24 uur per dag volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Elon Musk clasht met Peter Schiff over Bitcoin

Peter Schiff zag in de daling van het aandeel Tesla en de correctie op de Bitcoin aanleiding om Elon Musk te adresseren. Hij hekelde zijn investeringsbeleid en gaf aan dat andere CEO’s dat niet zouden willen volgen. Elon Musk reageerde op kenmerkende wijze mete de emoji van een aubergine. Deze is op veel platformen niet te gebruiken wegens de vermeende gelijkenis met het mannelijk geslachtsdeel. Peter Schiff reageerde dan ook als door een wesp gestoken.

Is er wel sprake van een crash? Dit kunnen we leren van de Bitcoin correctie

Hoewel de correctie van de prijzen van cryptomunten natuurlijk fors is, zijn de koppen van veel crypto-media wel erg sensationeel. Onze collega’s van Tradeincrypto.com deelden 5 lessen naar aanleiding van de Bitcoin correctie. Of er sprake is van een crash? Lees en oordeel zelf.

Bill Gates zoekt confrontatie met Elon Musk

Bill Gates liet zich vanmorgen in een interview weer uit over de Bitcoin. Hij is nu een stuk minder positief dan vorige week. In het interview waarschuwt hij kleine beleggers. Als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk kan je wat hem betreft beter niet in Bitcoin beleggen. Ook insinueert hij dat Elon Musk met zijn tweet over ‘hoge prijzen’ bewust een verkoopgolf heeft aangewakkerd. Hij staat daarmee niet alleen in de kritiek dat Elon Musk de koers van de Bitcoin manipuleert, maar hij uit wel een fikse beschuldiging. Ook gaat Gates voorbij aan de rendementen die Bitcoin de afgelopen jaren steeds ook voor kleine beleggers noteerde. De vraag is natuurlijk of Elon Musk nog aubergines in de aanbieding heeft of anders reageert. Wij blijven het volgen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!