Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 nov 2020

Bitcoin break: Bitcoin stijgt, weer dubbele cijfers op de cryptomarkt..

Nu de handelsweek er voor de Europese financiële markten op zit en de Amerikaanse markt open is maken wij voor het weekend nog een keer de balans op. Plotseling lijkt het tij weer gekeerd en zien we koersstijgingen bij de Bitcoin en op de cryptomarkt. Hoe kan dit en wat betekent dat?

We beginnen natuurlijk met de actuele koersen voor de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten.

Bitcoin stijgt weer, cryptomarkt volgt met dubbele cijfers

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 14.060,80 ($ 16.806,88) en dat is 2,24% hoger dan de stand die gisteren op het bord stond. Ook vanmiddag noteerden de BTC en andere cryptomunten nog verlies, maar dat sentiment is volkomen omgeslagen. Inmiddels zien we, met uitzondering van de stable coins, weer groene cijfers op het overzicht met live cryptokoersen van Tradeincrypto.com. Sterker nog, de twee revelaties van deze week, Ripple (XRP) en Stellar (XLM) schrijven met respectievelijk een plus van 15.64% en 23,62% hun winst weer met dubbele cijfers.

Bitcoin investeerders en crypto-speculanten kopen de dip

Door de scherpe koersstijgingen en daarop volgende koersval beweegt de koers van de Bitcoin zich tussen smalle bandbreedtes. Daarom is een uitbraak uit die bandbreedtes te verwachten. Wanneer we analyseren dat het aantal stable coins snel toeneemt betekent dit dat investeerders weer in de markt willen komen. Sterker nog, data op de Blockchain laat zien dat investeerders weer snel toestromen. Dit geldt ook voor investeerders in andere cryptomunten. Uiteraard is de vraag welke kant de koers nu opgaat. Op korte termijn ligt er een weerstand op de bovenkant van de bandbreedte, oftewel $ 17.420,-. Wanneer de koers daar doorheen breekt verwachten analisten dat we weer snel richting $ 18.000,- gaan. Ruimte voor groei is er genoeg, want na de eerste weerstand ligt de volgende weerstand pas op $ 18.350,-.

Ligt een verdere koersval voor de hand?

Als de toestroom van investeerders niet doorzet zal de Bitcoin naar verwachting juist door de onderkant van de bandbreedte breken. Deze ligt momenteel rond $ 16.500,-. Hiermee is de deur open gezet voor verdere dalingen en dan kan het hard gaan. De eerste supportniveaus liggen namelijk pas op $ 15.350,- en $ 13.500,-. De hele analyse met grafieken kun je hier zien.

Uiteraard wensen we je alvast een goed weekend waarin het, zoals je kunt zien, spannend kan worden. Uiteraard houden wij je op de hoogte.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin stijgt, weer dubbele cijfers op de cryptomarkt..
Sluiten