Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 dec 2020

Bitcoin break: DOOR $ 20.000,- Bitcoin schrijft historie…

Inmiddels is de Europese financiële markt gesloten en zijn de Amerikaanse markten open. Op de dag dat de Bitcoin geschiedenis schreef kijken wij natuurlijk naar de koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten. Ook kijken wij naar de gevolgen van deze mijlpaal.

We beginnen met de historische stand van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin breekt door $ 20.000,-, cryptomarkt razend enthousiast

We zagen in onze update van gisteren al dat de Bitcoin weer in de lift zat. Dat bleek een juiste constatering, want vanmiddag brak de Bitcoin op alle (grote) cryptobeurzen door de magische grens van $ 20.000,-. Dit terwijl de munt in maart nog $ 3.600,- noteerde na de coronacrash. Deze historische stand zorgt voor veel enthousiasme op de cryptobeurzen. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 16.953,05 ($ 20.633,32) en dat is een stijging van 6,44% ten opzichte van gisteren.

Ook de rest van de markt volgt met zwaar positieve cijfers. Grootste stijger is de Litecoin (LTC) die 9,33% winst in een dag noteert. Uiteraard kan je de live koersen, wegens een technische storing bij Tradeincrypto.com nog steeds op een alternatief platform, bekijken.

Bitcoin record zorgt voor bizarre feiten

Het record van de Bitcoin zorgt voor een aantal bizarre feiten. Het eerste feit is dat iedereen die tot vandaag ooit Bitcoin kocht rendement op zijn belegging maakt. Er zijn dus 0 verliezers onder de mensen die vandaag Bitcoin in bezit hadden. Gefeliciteerd!

Een ander gevolg is dat we geen historische statistieken hebben die kunnen voorzien wat er nu gaat gebeuren. Dit vanwege het feit dat er nog maar 10 jaar historie voor de Bitcoin is en we de waarde van technische indicatoren op de BTC niet eerder hebben kunnen testen. Daarmee gaan traders een onzekere tijd tegemoet. Dit temeer omdat we in november zagen dat eerdere bearsignalen genegeerd werden.

Als derde feit zien we dat institutionele beleggers door deze sprong in het diepe de BTC serieus nemen. Er worden enorme investeringen aangekondigd.

Hoe nu verder?

Zoals gezegd is het zonder betrouwbare en geteste statistische gegevens lastig in te schatten. De volgers van de Fibonacci-getallen verwachten dat het volgende koersdoel op $ 22.500,- ligt om van daaruit door te schieten naar $ 25.000,- en verder. De meest optimistische investeerders zien een rechte streep richting $ 30.000,- of meer op de horizon staan.

Naar mijn gevoel wordt vooral de Aziatische markt vanavond doorslaggevend voor korte termijn. Neemt men in Azië massaal winst of tankt men juist vertrouwen? Des te langer de koers boven $ 20.000,- blijft des te sneller zie ik een volgende koerssprong (die er naar mijn idee toch komt) gebeuren.

Nu we in onbekende wateren varen is het overigens des te belangrijker om jouw eigen onderzoek te doen en zeer weloverwogen te besluiten of je wel of niet investeert.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: DOOR $ 20.000,- Bitcoin schrijft historie…
Sluiten