Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 dec 2020

Bitcoin break: Goed nieuws voor Bitcoin en Ripple (XRP) op kerstavond

Inmiddels hebben de meeste markten hun ogen op de kerst gericht. Het is dan ook rustig in Europa en in Amerika, al is er op de valreep nog goed nieuws te noteren voor Bitcoin en Ripple (XRP). Wij bekijken wat Coinbase en de SEC voor kerstverrassing voor investeerders brachten.

Uiteraard bekijken we eerst de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt, cryptomarkt herstelt van schrik

Gisteren zagen we dat de Bitcoin het hoofd bood aan een turbulente dag. Vandaag noteert de Bitcoin (BTC) op het moment van schrijven echter een koers van EUR 19.143,02 ($ 23.230,30) en dat betekent 1,27% verlies ten opzichte van gisteren. De top 25 cryptomunten lijkt juist in wat rustiger en positiever vaarwater terecht te zijn gekomen. Zelfs bij de Ripple (XRP) lopen de verliespercentages weer wat terug, al is 13,55% verlies nog niet iets om vrolijk van te worden. Je kunt de live cryptokoersen nu en het hele kerstweekend bekijken bij onze collega’s van Tradeincrypto.com.

Goed nieuws voor Bitcoin op de dag voor kerst

De Bitcoin presteerde dit jaar natuurlijk enorm goed. Nu de koers al enige tijd op recordhoogte stabiliseert is de vraag of we een koersdaling kunnen verwachten. Dit lijkt niet het verhaal. Op Coinbase werden namelijk twee transacties van 12.000 BTC elk gedaan. Deze werden van de beurs naar een wallet getransfereerd en dat betekent dat de eigenaar geen intentie tot verkoop heeft en dus koersstijgingen voorziet. Dit is ook logisch omdat de vraag het aanbod overtreft. Wie de grote, positieve koper is weten we op dit moment niet. Gezien de grootte van de transactie moet het wel een grote investeerder zijn en velen gokken dan ook op nieuwe investeringen van Greyscale, al weigert het bedrijf deze geruchten te bevestigen. Wie de koper ook is, dit bericht betekent goed nieuws. Gelukkig is er nog meer goed nieuws te melden voor de cryptomarkt.

Cryptomarkt blij, SEC benoemt nieuwe, cryptovriendelijke voorzitter

Vlak voor zijn vertrek greep SEC-voorzitter Jay Clayton hard in in de cryptocurrency-sector. Zo drukte hij de invoering van een meldplicht ongebruikelijke transacties voor wallet-gebruikers in en veranderde hij met zijn aankondiging van vervolging van Ripple (XRP) en haar bestuurders de koers van de munt in een bloedbad. Inmiddels is Clayton per gisteren opgestapt en vervangen door Elad Roisman. Deze nieuwe bestuursvoorzitter is al sinds 2018 lid van de SEC en heeft in het verleden veel cryptovriendelijke uitspraken gedaan. Ook wil hij de sector duidelijkheid en een eerlijke kans geven. Dit opstekertje kon de Bitcoin wel gebruiken onder de kerstboom.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Goed nieuws voor Bitcoin en Ripple (XRP) op kerstavond
Sluiten