Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 nov 2020

Bitcoin break: koers blijft stijgen, wij kennen oorzaken en zien gevaren

Voor de Europese financiële markten is het weekend inmiddels begonnen, maar in Amerika hebben we nog een handelsdag voor de boeg. Wij kijken naar de stand van de Bitcoin en de cryptomarkt. Ook analyseren wij waarom de prijs door blijft stijgen. Tot slot bekijken we welke gevaren deze topkoers voor de Bitcoin oplevert.

We beginnen natuurlijk eerst met actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin stijgt stabiel boven $ 15.000,-. Altcoins volgen

We zagen in onze Bitcoin break van gisteren al dat de Bitcoin boven de $ 15.000,- kwam. Inmiddels zien we dat de koers van de belangrijkste cryptomunt verder stijgt. Op het moment van schrijven bedraagt de koers EUR 13.056,44 ($ 15.505,10) en stijgt daarmee 1,22% ten opzichte van de koers van gisteren. De cryptomarkt volgt de cryptomunt gedwee. Sterker nog, uit het overzicht van live cryptokoersen dat wij op Tradeincrypto.com zien blijkt dat de Altcoins momenteel beter presteren. Uiteraard bekijken we waarom de koers verder stijgt.

Bitcoin stijgt door, dit is waarom

De grote indicator is dat institutionele investeerders nog steeds blijven investeren. Voor hen is er op dit moment juist een tekort aan Bitcoin. Hiermee wordt de schaarste verder opgedreven en is er dus een leveringsprobleem. Deze schaarste zorgt uiteraard voor hogere prijzen.

Daarnaast zien we dat het aantal Tether (USDT) weer snel toeneemt. Zoals onze collega’s van TradeinCrypto.com uitleggen ligt hier een omgekeerde correlatie, die ook vaak voor stijging van Bitcoin zorgt. Hoewel er geen sterke weerstandsniveaus ontstaan zijn er toch een aantal signalen die om voorzichtigheid vragen.

Welke gevaren wacht de BTC

Inmiddels zien we dat de koers op korte termijn wordt beïnvloed door de miners. Zij zien bij dit prijspeil een goed moment om hun voorraden te verkopen. Dit betekent enerzijds dat zij op korte termijn minder positief zijn. Ten tweede zorgt de verkoop voor meer aanbod, waardoor de schaarste afneemt. Een volgend probleem is de dominantie van de Bitcoin. Inmiddels maakt de Bitcoin 65,3% van de totale cryptomarkt, die op het moment van schrijven $ 441,1 miljard bedraagt. Dit is eigenlijk te hoog voor een langdurige en stabiele bull rally van de grootste cryptomunt. Het blijkt dat er historisch gezien een bearish moment aanbreekt wanneer de dominantie boven 62,5% ligt.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers blijft stijgen, wij kennen oorzaken en zien gevaren
Sluiten