Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin break: Prijs Bitcoin & crypto stijgt, maar waarom? Gouden kruis…

We zijn halverwege de laatste handelsdag van de week op de Europese financiële markten. Een mooi moment om de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Ook bekijken we waarom de Bitcoin stijgt en zien we een gouden kruis verschijnen. Wat dat betekent…

We bekijken uiteraard eerst de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt bullish!

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoinprijs EUR 40.410,80 ($ 47.183,27). Dit is 5,38% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook de cryptomarkt is bullish. De actuele prijzen van de meeste top 25 cryptomunten stijgen en vaak nog harder dan die van de Bitcoin. Toch zijn er naast de stable coins nog enkele verliezers. Grootste daler is Terra (LUNA) met – 2,95% in 24 uur. Grootste stijger is Cardano (ADA), dat liefst 18,93% stijgt en inmiddels met $ 2,5258 een nieuw record neerzette. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Waarom stijgt de koers van de Bitcoin nu zo snel?

We rapporteerden gisteren dat de markt wachtte op de toestroom van institutionele beleggers. Dat wachten lijkt al snel beloond te worden. Zo is de korting van Grayscale in 24 uur bijna 5% gedaald. Deze bedraagt nu 11,54%. Ook heeft Wells Fargo een Bitcoin fonds geregistreerd bij Amerikaanse autoriteiten. Daarmee tuigen zij een crypto-faciliteit op voor hun cliënten en dat leidt natuurlijk tot meer vraag. Ook cryptobeurs Coinbase meldde zich vanochtend. Zij kopen voor $ 500 miljoen cryptomunten in om hun voorraden op peil te houden. Ook hier gaat, afgaande op marktkapitalisatie het grootste deel van naar Bitcoin.

We spotten weer een gouden kruis. Wat betekent dat?

Een gouden kruis betekent dat de gemiddelde waarde van een asset op korte termijn hoger ligt dan de gemiddelde waarde van diezelfde asset op lange termijn. Deze keer ligt de gemiddelde Hash Ribbon over 30 dagen hoger dan de Hash Ribbon over 60 dagen. Dit betekent dat de handelsvolumes sterk stijgen. Stijgende hash rates willen namelijk zeggen dat er meer transacties moeten worden verwerkt. Dat is dus een bullish signaal.

Daarnaast is dit gouden kruis in het verleden een voorbode geweest voor veel rally’s, zoals de rally van januari 2019, januari 2020, maart 2020 en december 2020. We zijn dus zeer benieuwd wat er vanavond en het weekend gaat gebeuren. Krijgen we nog meer bullish signalen te zien?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!