Bitcoin break: prijs Bitcoin & crypto weer lager. Dit is de reden, dit ging mis

Tech Robert Kroes 22 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse markt weer gesloten. Voor ons dus een goed moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. We bekijken waarom de prijs vandaag zakt. Ook bekijken we hoe de Bitcoin op één beurs wel erg ver zakte. Foutje, bedankt!

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten verder onderuit

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 35.274,79 ($ 41.410,35). Dit is 5,26% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook het sentiment bij de andere cryptomunten is nog steeds negatief. In de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten zien we op de stable coins na maar één positief resultaat. Dit is voor Avalanche (AVAX)., dat een + van 3,11% in 24 uur noteert. De overige cryptomunten leiden fikse verliezen. Het donkerste bloed stroomt bij Cosmos (ATOM), dat 12,27% verliest.

Waarom dalen de Bitcoin en cryptomunten vandaag verder?

We zagen dat de schrik gisteren vooral uit China kwam. Nadat het venijn bij de lunch wat uit de koersdalingen leek te zijn is de situatie nu anders. Vandaag ligt de oorzaak namelijk in Amerika en dan met name bij de regelgevende autoriteiten.

Allereerst werd de markt opgeschrikt door het nieuws dat de overheid actie heeft genomen tegen de Amerikaanse cryptobeurs Suex voor het faciliteren van ransomware-transacties. De motivering daarbij is nogal vrijblijvend, waardoor meer cryptobeurzen zo’n aanklacht zouden kunnen ontvangen. Sterker nog, volgens de U.S. Treasury is het zelfs mogelijk dat betalende slachtoffers sancties opgelegd krijgen.

De onzekerheid en onrust werd nog verder gevoed door SEC-voorzitter Gensler. In een interview met de Washington Post maakte hij een historische vergelijking om uit te leggen dat er een grote kans is dat (veel) cryptomunten niet al te lang bestaan. Daarom pleit hij tot verdwijning ‘in de tussentijd’ voor fikse regelgeving. Ook blijkt hij alles behalve fan van stable coins. Het hele interview is hier te bekijken.

Daarmee lijkt ook de crash van vandaag te verklaren, al hadden we ook een Bitcoin crash die om verklaarbare redenen niet gebeurde.

Deze Bitcoin crash gebeurde niet

Het Pyth platform is bij het grote publiek niet bekend, maar wordt op Wall Street en door diverse cryptomunten gebruikt om de correcte prijzen van Bitcoin en cryptomunten te gebruiken. Zo gebruiken platformen deze koersen onder meer als ijkpunt om eventuele portefeuilles te liquideren op de termijnmarkt.

Tijdens de problemen met Solana (SOL) kwam het platform al onder vuur te liggen. Gisteren was het weer raak toen het platform plotseling een glitch ervaarde waardoor de Bitcoin prijs $ 5.402,- noteerde. Men heeft direct engineers aan het werk gezet en de zaak lijkt onder controle omdat er weer geloofwaardige koersen worden getoond, maar tot nu toe heeft Pyth geen update gegeven. Wat de impact op de markt is geweest heeft men nog niet bekend gemaakt, maar inmiddels melden de eerste futures-platformen dat er inderdaad portefeuilles zijn geliquideerd door de glitch.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen