Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

WANT Bitcoin break: prijs stijgt door zakelijke markt en volgt trends

Inmiddels is ook de handel op de Amerikaanse beurs weer voorbij. Wij zetten de actuele prijs voor Bitcoin en actuele prijzen voor top 25 cryptomunten op een rij. Ook bekijken we hoe bedrijven vertrouwen in de Bitcoin houden. Dit is logisch, want de munt volgt de trends beangstigend nauwkeurig.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt verder in rustiger cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 45.739,21 ($ 55.160,94) en dat is 4,19% hoger dan gisteren na sluiting van de Amerikaanse beurzen.

Ook de rest van de cryptomarkt stijgt verder door in correctie na vorige week, al lijkt de markt minder volatiel dan aan het begin van de week. Grootste stijger is VeChain (VET), dat een + van 12,25% noteert. Afgezien van de stable coins zijn er nog steeds geen rode cijfers. Wel zien we op de website van Tradeincrypto.com dat het aantal cryptomunten met koersstijging in dubbele cijfers iets terugloopt ten opzichte van gisteren. Vraag is natuurlijk hoe ‘hard’ het enthousiasme in de Bitcoin is.

Institutionele beleggers drijven prijs Bitcoin weer op

Na de sterke dalingen voor en tijdens het weekend was het te verwachten dat de prijs van de Bitcoin zou terugveren. Minder logisch is dat de stijging zo aanhoudt, maar dat komt met name door interesse en vertrouwen van zakelijke investeerders, oftewel institutionele beleggers.

Zo maakte Tesla in een zogenaamde investeerders call vanavond bekend dat zij vertrouwen in de Bitcoin blijft houden. Zij geven aan hun cryptobezit langdurig te willen houden en uit te willen breiden met opbrengst van auto’s die in Bitcoin worden afgerekend. Dit geeft beleggers vertrouwen omdat het beleid van Tesla daarmee bestendiger is dan de Tweets van oprichter Elon Musk.

Ook zakenbank JP Morgan, die al eerder enthousiaste geluiden over de Bitcoin liet horen, maar niet instapte is nu overstag. De zakenbank maakte bekend dat zij een Bitcoin fonds voor hun welgestelde klanten gaan openen. In deze bijdrage legt men daar meer over uit.

Bitcoin volgt voorspellingen beangstigend accuraat

Deze prijsschommelingen hebben natuurlijk betrekking op korte termijn. Men blijft er massaal van overtuigd dat het vooruitzicht voor de middellange termijn bullish is. Die overtuiging wordt versterkt door een uitgebreide analyse, waarin men de koers met diverse vooraanstaande modellen vergelijkt.

De uitkomsten zijn beangstigend nauwkeurig met bekende, moderne analyses zoals het Stock to Flow model. Ook de overeenkomst met trends na eerdere jaren na een halving zijn, zoals je in deze reportage kunt lezen, soms beangstigend vergelijkbaar.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!