Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 nov 2020

Bitcoin break: slag om $ 14.000,- verloren, stilte voor de storm?

De eerste handelsdag op de Europese financiële markten is voor de Bitcoin en cryptomarkt negatief geëindigd. Dit is verklaarbaar. Analisten verwachten dan ook dat dit stilte voor de storm is. Wij zetten de actuele stand van zaken op een rij.

Als eerste kijken we naar de stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin en cryptomarkt in mineur

Dit weekend schoot de Bitcoin even over $ 14.000,-, maar dat was niet genoeg om deze laatste grootste weerstand te breken. Zoals zo vaak na een mislukte aanval op een psychologische grens kreeg de Bitcoin vandaag een terugval te verwerken. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 11.637,75 ($ 13.543,34) en dat is 1,90% lager dan gisteren. Dat klinkt ernstig, maar relatief gezien valt het mee, aangezien we nog steeds boven de koers van afgelopen vrijdag bewegen. Als we de live cryptokoersen op Tradeincrypto.com bekijken zien we dat de top 25 cryptomunten overwegend negatief gestemd is.

Bitcoin houdt de adem in. Komt er storm?

Er zijn een aantal duidelijke redenen waarom de cryptokoersen even pas op de plaats maken. Allereerst is het een natuurlijke reactie om een stap terug te nemen als een aanval op een sterke weerstand mislukt. Daarnaast zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen belangrijk voor de ontwikkeling van de financiële markten. Nu beide kandidaten dichtbij elkaar lijken te liggen houden analisten de kaarten tegen de borst. Overigens zou, zoals we eerder schreven, een overwinning van Trump voor Bitcoin het beste zijn.

Historisch gezien stijgt de Bitcoin sterk na Amerikaanse verkiezingen. Men verwacht dat dit deze keer niet anders zal zijn als Trump wint. Over de gevolgen als Biden wint is de markt meer verdeeld. Weliswaar zal de FED de inflatie sneller verhogen door meer dollars in de economie te pompen om de nieuwe president aan zijn plannen te laten werken, maar daar staat tegenover dat Biden minder duidelijk is over zijn plannen met de financiële markten. Hoe dan ook verwacht men storm zodra de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend is.

Toch klinkt er een waarschuwing

Een bekende investeerder die actief is onder de veelzeggende naam CryptoWhale waarschuwt voor twee gevaren voor de koers tijdens deze bull-rally van de Bitcoin. Allereerst maakt hij zich zorgen dat veel ‘nieuw geld’ dat via Tether (USDT) in de markt gepompt wordt geen authentieke groei is, maar een witwasoperatie, waarbij men de cryptomunten vroeg of laat weer van de markt zal halen.

Het tweede gevaar ziet hij in de verheerlijking van de toetreding van grote bedrijven in de cryptomarkt. Hij voorziet dat dit geen authentiek commitment is aan Bitcoin of cryptomunten, maar een manier om de waarde van hun aandelen op te krikken. Ook hier voorziet hij een verkoopgolf als dat doel gehaald is. Zijn argumentatie lees je hier. Vooralsnog lijkt hij echter een roepende in de woestijn en ziet men de markt nog steeds als bullish.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: slag om $ 14.000,- verloren, stilte voor de storm?
Sluiten