WANT Bitcoin lunch: Bitcoin breekt ruim door $ 40.000,-. Wat nu?

Tech Robert Kroes 8 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de laatste handelsdag op de Europese financiële markten halverwege. Tijd voor de Bitcoin lunch-update en deze is weer historisch nu Bitcoin dik door $ 40.000,- is gebroken. De rest van de cryptomarkt presteert wisselend. De vraag is echter vooral wat we nu van de grootste cryptomunt kunnen verwachten. Wij inventariseren.

Uiteraard bekijken we eerst de (vandaag historische) tussenstand voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin zet bull-rally door boven $ 40.000,-, cryptomarkt wisselt

Tijdens de Bitcoin lunch van gisteren zagen we al dat de BTC met nieuwe records richting $ 40.000,- ging. Gisteravond rond 19.30 uur ging de BTC voor het eerst door $ 40.000,- en na een korte reversal zet de bull-rally weer door. Op het moment van schrijven noteert de koers van de Bitcoin EUR 33.180,63 ($ 40.615,78) en dat is ruim 4,58% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. De rest van de cryptomarkt is vandaag beduidend minder enthousiast. We zien vooral negatieve koersen, waarbij Stellar (XLM) met een verlies van 8,64% het meest inlevert. Uiteraard zijn er ook stijgende koersen, hier loopt Ripple (XRP) met teen stijging van 9,50% op kop. Uiteraard kun je via Tradeincrypto.com de live koers van BTC en andere cryptomunten 24 uur per dag blijven volgen.

Bitcoin op nieuwe recordhoogte, hoe kan dit?

Gisteren zagen we al dat de enthousiaste cryptomarkt de Bitcoin tot nieuwe records dreef. Even na 19.30 uur was het zo ver. De BTC noteerde op Coinbase voor het eerst een stand van meer dan $ 40.000,-. Hierna zagen whales hun kans schoon om winsten te incasseren, maar ook dit was al voorzien. Uiteindelijk verdween er een relatief klein aantal van 12.598 BTC uit de wallets van whales naar cryptobeurzen. De markt zag dit als een positief signaal en de koers begon weer snel te stijgen. Doordat de koers nog steeds stijgende is kunnen we nog niet van een ‘all time high’ spreken. Vraag is natuurlijk of de bomen tot in de hemel groeien.

Hoe nu verder met de grootste cryptomunt?

Met de relatief kleine verkoopgolf na de nieuwe recordkoers is het verklaarbaar dat de koers weer stijgt. Veel analisten voorzien ruimte tot verdere groei. Hierbij lopen schattingen uiteen van $ 42.000,- tot $ 48.000,- voordat er een correctie te verwachten valt. Deze zal fors zijn, maar naar verwachting geen breuk op de bullish trendlijn veroorzaken.

Overigens is natuurlijk de vraag wat fors is. Zelfs bij een koersval van 50% blijft de grootste cryptomunt met gemak boven de vorige all-time-high van 2017.

Omdat we in onbekende wateren varen en technische indicatoren steeds minder relevant lijken moeten we ook op fundamentele factoren letten. Deze zijn te vinden in de schaarste door aantrekkende interesse van institutionele beleggers en het (vooralsnog) uitblijven van massale instroom van kleine investeerders. De meest optimistische analisten verwachten dan ook een gestage groei naar $ 50.000,- waarna er volgens hen een run van kleine beleggers verwacht kan worden en een nieuwe categorie institutionele beleggers. Zij verwachten dat de koers dan doorstijgt, waarbij $ 100.000,- per BTC niet onmogelijk is. Het blijft dus spannend op de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen