Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 jan 2018

Bereid je voor op explosie: 15 januari wordt een mooie dag voor Bitcoin

Volgens analisten is het 15 januari raak: dan gaat Bitcoin explosief stijgen. Men voorspelt dan ook dat nu het ideale moment is om te investeren. Maar waarom?

‘Bitcoin gaat ontploffen’

Cryptocoins zijn ontzettend onderhevig aan speculatie. De hype rondom de digitale munten is enorm. Het kleinste gerucht kan munten met tientallen procenten doen stijgen in waarde. We maakten het al mee met Ripple, afgelopen weken. Iemand had op een kerstborrel van Coinbase, een grote exchange, iets gehoord over Ripple.

Iedereen dacht meteen dat XRP aan Coinbase toegevoegd zou worden. Men is zo bang om de boot te missen, dat er meteen flink geïnvesteerd werd. De cryptocoin schoot in waarde omhoog, explosief. Toen Coinbase het vervolgens ontkende, daalde de koers weer. Leve het grootste voordeel en tegelijkertijd nadeel van cryptocurrency: volatiliteit.

Bitcoin cryptocoin

Dat hebben we als het Bitcoin betreft flink gemerkt: de coin was eind 2017 nog 20.000 dollar waard, maar zakte daarna naar de 11.000 dollar. Een voor andere merkten ongekende daling. Maar als het om cryptocurrency gaat, kijken we er niet meer van op. 2018 zal niet anders zijn. Verwacht knallers omhoog, en knallers omlaag.

Volgens experts komen er gelukkig mooie dagen aan voor Bitcoin (BTC). Vanaf 15 januari gaat de digitale munt ontploffen, zo gelooft men. Waarom die dag? De verklaring is verrassend simpel: op 15 januari belanden de bonussen van Wall Street-bankiers op hun bankrekening. Naar verwachting gaan ze dat geld massaal in Bitcoin steken. De handelaren zetten hun extra inkomen daar traditiegetrouw voor in.

De grote vraag is of die explosie enkel tijdelijk zal zijn. De markt is onderhevig aan stevige correcties.

Explosie, maar voor hoe lang?

Voorheen waren het vooral autoverkopers die daarvan profiteerden. Handelaren krijgen in januari flinke bonussen, waar dan een mooie (sport)wagen van gekocht werd. Ook Wall Street is de afgelopen jaren verjongd, en het jonge talent is massaal geïnteresseerd in cryptocoins. Analisten zijn er duidelijk over: “Bereid je voor op een explosie”.

De grote vraag is of die explosie enkel tijdelijk zal zijn. De markt is onderhevig aan stevige correcties. Het zal Bitcoin in ieder geval opnieuw een boost geven, waar je flink van kunt profiteren. Leer echter eerst wat je moet weten over de cryptocoin, voor je er echt geld in steekt. Hier lees je er alles over. Check ook wat de beste wallets zijn, zodat je niet al je munten verliest.

 

Reageer op artikel:
Bereid je voor op explosie: 15 januari wordt een mooie dag voor Bitcoin
Sluiten