Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 27 januari 2020

Bitcoin profiteert van Corona-virus en technische indicatoren

Na een dip voorafgaand aan Chinees nieuwjaar is de Bitcoin weer op de weg terug. We zien stijgende koersen en een positieve markt. Ironisch genoeg is het naast technische indicatoren vooral het Corona-virus dat de munt in de kaart lijkt te spelen. Wij zetten de zaken op een rij.

Bitcoin profiteert van het Corona-virus

Het is altijd cru, maar in tijden van wereldwijde spanning profiteert de Bitcoin. We zien rondom de uitbraak van het Corona-virus dezelfde effecten. Doordat veel mensen in China ervoor kiezen om binnen te blijven is het Chinees nieuwjaar minder uitbundig gevierd dan anders. Hierdoor hebben minder mensen hun cryptomunten hoeven verkopen voor nieuwjaarscadeaus. Ook andere factoren duidden er al op dat de impact van Chinees Nieuwjaar minder groot zou zijn dan andere jaren.

Daarnaast is de situatie rondom het Corona-virus in China nog onduidelijk. Aangezien de cryptomarkt in China groot is en het openbare leven (en dus gebruik van fiat geld) stil ligt, lijkt de Bitcoin aan populariteit te winnen.

Technische indicatoren ook positief

Het herstel van de koersen heeft ook een positief effect op de technische indicatoren. Zo is de onbekende Bitcoin Guppy indicator voor het eerst in 300 dagen groen. De laatste keer dat dit gebeurde, op 9 april vorig jaar volgde een rally. Ook de keer daarvoor, in 2018 volgde er een sterke koersstijging. Natuurlijk is cryptohandel niet voor guppies, dus gelukkig zijn er meer indicatoren, zoals de Puell-multiple, die het positieve sentiment bevestigen. Ook de meer geavanceerde ‘Mayer Multiple’ is bullish.

Wat betekent dit voor de koers van de Bitcoin?

Het lijkt er dus op dat de Bitcoin zich klaar maakt voor een volgende rally met stijgende koersen tot gevolg. Daar is niet iedereen onverdeeld gelukkig mee. Zo vraagt Bitcoin-legende Gavin Andresen zich af of Satoshi Nakamoto zich niet verkeken heeft op het prijs-effect.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin profiteert van Corona-virus en technische indicatoren
Sluiten