Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 sep 2020

Bitcoin: bij welke indicatoren stappen investeerders weer in?

De Bitcoin ging gisteren en vandaag behoorlijk onderuit. Toch zijn steeds meer analisten ervan overtuigd dat dit een tijdelijke dip is. Sommigen spreken zelfs over de laatste dip voor de recordrally. Wij zetten op een rij welke indicatoren belangrijk zijn voor investeerders en welke gevaren er nu loeren.

Investeerders houden de ontwikkelingen rondom Bitcoin nauwlettend in de gaten. Zij kijken daarbij vooral naar twee indicatoren die volgens hen ‘aangetikt’  moeten worden om een bull-rally te ontketenen. Dit optimisme is niet zonder gevaar. Wij benoemen twee gevaren waar je als investeerder alert op moet zijn.

Het CME-koersgat is nu een koersdoel voor Bitcoin

Wanneer optiebeurs CME op vrijdag sluit gaat de Bitcoin-handel natuurlijk gewoon door. Daardoor kan er op maandagmorgen, als de beurs weer open gaat, een verschil zijn tussen de sluitkoers van vrijdag en de openingskoers van maandag.  Dit noemt men een koersgat. In het weekend van 25 juli tot en met 27 juli ontstond een koersgat van liefst $ 310,- toen de Bitcoin  in het weekend een sprong maakte.

De markt heeft de neiging zo’n koersgat te dichten. Nu de Bitcoin snel daalt en zelfs onder $ 10.000,- kwam vermoeden veel analisten dat dit koersgat eerst gedicht moet worden. Daarmee is  $ 9.600,- een koersdoel geworden. Voor de trouwe lezers van de Bitcoin-bijdrage is dat niet helemaal een verrassing.

Dit sluit mooi aan bij het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen.

Het voortschrijdend gemiddelde moet in tact blijven

Wanneer  er een bull-rally aankomt blijft de koers van de Bitcoin normaal gesproken boven het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Dat gemiddelde bedraagt op dit moment $ 9.081,-. Daarmee zou de koers dus eerst het koersgat moeten dalen en daarna boven de $ 9.081,- moeten blijven om de bull rally voort te zetten. Bij dit patroon stappen veel investeerders weer in.

Twee problemen voor de Bitcoin

Deze ontwikkeling klinkt eenvoudig en redelijk positief, maar er zijn twee problemen die deze redenatie onderuit kunnen halen. Het eerste probleem is het probleem van de missende statistieken en het tweede probleem is de Bull-Flip. Wij leggen het uit.

Bitcoin mist statistische onderbouwing

In onze crypto-analyse van vanmiddag legden wij al uit dat het wat onzekerder dan normaal is om op de Fear and Greed Index te vertrouwen, aangezien deze nog nooit in vergelijkbare omstandigheden functioneerde. Crypto-analist Willy Woo suggereert nu hetzelfde over de theorie van de te dichten koersgaten.

Daarnaast kan er nog een probleem ontstaan, de Bull-Flip

Bitcoin Bull-Flip kan een dure grap worden

In de huidige situatie zien we een bearish technisch patroon terwijl veel mensen hopen dat er snel een bull-run zonder weerga komt. Het zou dus kunnen zijn dat zij een voorschot nemen en (te) snel inkopen. Dit leidt dan tot een bullish technisch plaatje terwijl dat eigenlijk onterecht is. Men spreekt dan van een Bull-Flip. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden uit hoe je zo’n Bull-Flip herkent en de kans op verlies kunt beperken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cryptobriefing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin: bij welke indicatoren stappen investeerders weer in?
Sluiten